back to top
DomovTuristične agencijeTuristična agencija Helia

Turistična agencija Helia

Agencija Helia d.o.o. je turistična agencija z Bleda, ki se za razliko od drugih turističnih in potovalnih agencij ukvarja predvsem s ponujanjem nekoliko bolj aktivnih in rekreativnih turističnih storitev. Ustanovljena je bila leta 2002 in ima licenco organizatorja potovanj ter posrednika turističnih aranžmajev.

S Helio na kolesarjenje, jahtanje in vandranje

Turistična agencija Helia je posebej specializirana za ponudbo raznih kolesarskih programov. Poleg tega lahko v njihovih programih in ponudbah dobite še razna križarjenja, pohodništva, originalna potovanja z vlaki ter vse ostale storitve s turističnega tržišča (hotelske rezervacije, ladijske, letalske in ostale vozovnice itd.). Posebno pozornost moramo nameniti njihovih drugačnim potovanjem. Eno od teh je npr. rečno jahtanje, kjer lahko svet spoznate na drugačen način, saj vam pri tej agenciji organizirajo in rezervirajo rečno jahto, ki jo upravljate sami in uživate med plovbo v čudoviti naravi. Na potovanjih z jahto spoznate še zgodovinske in kulturne znamenitosti dežele, ki jo obiščete. Če pa vas mogoče skrbi, kako boste vozili in upravljali jahto, vam pri Helii zagotavljajo, da za to ni potrebno nobenih skrbi, saj lahko vsak, ki obvladuje vožnjo in parkiranje z avtomobilom brez problemov vozi vozila, ki vam bodo oddana. Za ponudbo rečnih jahtanj lahko izbiramo med več državami, največkrat pa je ponudba usmerjena na Francijo, Irsko ali Anglijo.

Druga posebna potovanja, ki jih dobite v ponudbi pri agenciji Helia, so razna vandranja (popotovanja od vasi do vasi) in trekingi. Vsi, ki radi spoznavajo svet in nove dežele na najbolj neposreden način, bodo zagotovo navdušeni nad njihovo ponudbo poletnih trekingov. Vsi, ki radi hodite in peš potujete po svetu, boste dobili odlično ponudbo in rešitve, ki bodo zagotovo zadovoljile vaše želje. Helia organizira tako skupinske kot individualne ture, najbolj zanimivi pa so skupinski trekingi. Običajno skupine sestavlja 15 udeležencev, ki jih skozi celo pot in čas potovanja spremlja slovenski vodnik s predpisano licenco. Tisti, ki radi potujejo sami (ali v parih oz. manjših skupinah) in raje sami določajo tempo svoji hoji, bodo prišli na svoj račun z individualnimi trekingi. Običajno Helia vsako leto pripravi nove destinacije in kraje za skupinske in indiviudalne trekinge, zato je zelo priporočeno, da si ogledate njihovo ponudbo.

Kolesarska potovanja

Ponudbi kolesarskih potovanj pri Helii moramo dati posebno poglavje in pozornost, saj je ena njihovih najboljših in najbolj priljubljenih turističnih storitev. Pri njih dobite tri vrste kolesarskih potovanj, in sicer skupinska, polvodena in individualna. Skupinska potovanja običajno sestavlja od dvanajst do dvaintrideset udeležencev, ki jih prav tako kot pri trekingih, spremlja slovenski vodnik z ustrezno licenco. Vodnik poskrbi, da na kolesarjenju čim bolje spoznate tudi znamenitosti in deželo, ki jo obiščete, hkrati pa skrbi za optimalen potek potovanja. Na določenih skupinskih potovanjih vas bo spremljalo tudi vozilo, ki bo poskrbelo za prevoz prtljage v hotel ali za popopravilo v primeru kakšne okvare kolesa. Vsa potovanja se začnejo v Sloveniji in se jih običajno udeležite s svojimi kolesi, nato pa vas popeljejo na izbrane kraje in destinacije. Polvodena kolesarska potovanja so zelo podobna skupinski z edino razliko, da vas v tem primeru vodnik ne spremlja s kolesom in ne kolesari z vami. Tisti, ki želite kolesariti brez vodnika, imate na voljo individualna kolesarjenja. Pred odhodom na ta potovanja vam agencija posreduje vse potrebne informacije ter potovalno dokumentacijo z opisom krajev in poti ter natančnimi navodili o etapah in smeri kolesarjenja. Na te ponudbe ni kaj več dodati, če ste ljubitelji kolesarjenja je agencija Helia zagotovo prava izbira za vas.

Agencija Helia je torej res drugačna, saj se s svojo posebno ponudbo »aktivnih oz. športnih« počitnic bistveno razlikuje od ostalih turističnih agencij. Ne smemo pa pozabiti, da nam poleg teh potovanj nudi tudi veliko drugih t.i. »tipičnih« turističnih ponudb.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano