back to top
DomovTuristične agencijeKako izbrati pravo agencijo?

Kako izbrati pravo agencijo?

Ena izmed pomembnih odločitev pri načrtovanju naših počitnic oziroma dopustov je tudi to, katero turistično agencijo bomo izbrali, če potujemo v organizirani režiji. Pri izbiri agencije je seveda potrebno paziti na več dejavnikov, da so naše počitnice zares čas, namenjen počitku in sprostitvi.

Dober glas, seže v deveto vas – reklama od ust do ust je tudi v današnjem digitalnem svetu najbolj zanesljiva in pomembno vpliva na končno odločitev. Če od znancev ali družine izveste, kako zelo so bili zadovoljni z določeno turistično agencijo, potem je vaša odločitev za pravo agencijo vsaj nekoliko lažja.

Prijazno osebje – eden izmed pomembnih dejavnikov je tudi osebje, ki vam predstavlja turistične aranžmaje in ponudbo. Če osebje v agenciji pri rezervaciji dotičnih počitnic ne pokaže pripravljenosti za fleksibilnost in ni v pretirano pomoč, povrh vsega pa niti ni preveč prijazno, potem žal obstaja velika verjetnost, da bo tudi na počitnicah zaradi tega ostal slab priokus. Raje izberite agencijo, kjer vam osebje zna odgovoriti na vsa vaša vprašanja in želje, ter kjer nasmeh ni nekaj, za kar morate plačati.

Asistenca v tujini – dobro je izbrati agencijo, ki ponuja zanesljivo in hitro pomoč v tujini, če se med počitnicami slučajno znajdete v nepričakovani situaciji ali pa se pojavijo kakršne koli težave. Prav tako je bolje izbrati tisto agencijo, pri kateri so vam vodiči na voljo ves čas vaših počitnic.

Cena – čeprav cena ne sme biti glavni dejavnik pri izbiri najboljše turistične agencije, je vseeno eden izmed faktorjev, ki na koncu lahko prevaga pri izbiri med dvema ali tremi finalisti.

Specializirane agencije – ko se odpravljate v določeno deželo, je dobro preveriti, katere turistične agencije so še posebej specializirane za organizacijo potovanj v izbrano državo. Nekatere turistične agencije se tako specializirajo za iskanje ugodnih letalskih kart, spet druge nudijo najboljše last minute počitnice, nekatere so specializirane za oblikovanje počitniških aranžmajev na Jadranu ali kje drugje v Sredozemlju, določene so najboljše, ko gre za organiziranje krajših izletov ali pa daljših potovanj v bolj eksotične dežele. V vsakem primeru se je pred odločitvijo za neko agencijo smiselno pozanimati, ali dotična agencija pogosto izvaja potovanja v deželo, ki jo nameravate obiskati. Pri izbiri agencije so tako izkušnje še kako pomembne.

Izberite agencijo, ki ji zaupa mnogo zadovoljnih strank – smiselno se je odločiti za agencijo, ki jo poznate in o kateri ste slišali že več pozitivnih zgodb. Ni pa najbolj pametno izbrati za nepoznane in majhne agencije, pri katerih ne veste, ali boste za vaš denar zares dobili najbolj kakovostne storitve.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano