back to top
DomovTermeZa dobro počutje Zdravilišče Rogaška

Za dobro počutje Zdravilišče Rogaška

Zdravilišče Rogaška je združilo v čudovito harmonijo edinstvene naravne vire, 400-letno tradicijo in vsa sodobna medicinska strokovna dognanja ter razvilo vrhunske in strokovno nadzorovane programe, da jih lahko z ljubeznijo in radostjo ponudijo vsem vam, ki se zavedate pomena skrbi za svoje zdravje, dušo in duha. Celovita, prijazna in strokovna zdravstvena obravnava je tista, na kateri je največji poudarek. Tako v Rogaški izpolnjujejo svojo vizijo vodilnega zdravilišča v Sloveniji, ki s harmoničnim pristopom do zdravljenja in sproščanja izpolnjuje vaše želje ter zagotavlja individualen in vsakemu posamezniku posebej prilagojen program.

Za vaše zdravje bo poskrbela skupina vrhunskih in priznanih strokovnjakov: zdravniki, specialisti, gastroenterologi, kardiologi, internisti, dermatologi, urologi, ortopedi, specialisti fizikalne in rehabilitacijske medicine, estetski plastični kirurgi, žilni kirurgi, oftalmologi, nutricionisti, fizioterapevti, medicinske sestre in maserji. Pri delu jim pomagajo edinstvene naravne danosti in najsodobnejša oprema.

Programi za zdravje

Velika magnezijeva kura

Z zdravilnimi učinki naravnih dejavnikov poskrbi za več zdravja. Zaradi številnih dokazano zdravilnih učinkov se za magnezijevo kuro odloči skoraj vsak obiskovalec Rogaške Slatine. Kuro priporočajo pri zdravljenju bolezni prebavil, jeter, žolčnika, trebušne slinavke, živčevja, srca in ožilja. Zmanjšuje tudi vsebnost sladkorja v krvi, znižuje holesterol in krvni tlak, pomaga telesu pod vplivom stresa ter ob umskih in telesnih naporih. Kombinacija magnezijeve kure in priporočenih terapij odpravlja zaprtje in debelost, uravnava izločanje želodčne kisline in lajša zgago. Učinke pitne kure zdravilne mineralne vode Donat Mg dodatno povečajo terapije, ki jih priporoči zdravnik.

Shujševalni program

Je resnično učinkovit, saj je zastavljen celostno in strokovno. V njem sodelujejo zdravnik, nutricionist, fizioterapevt, osebni trener in terapevti. Po analizi telesa strokovnjaki sestavijo posamezniku prilagojen program, saj le individualni pristop zagotavlja najboljše rezultate na dolgi rok. Temelj učinkovitega shujševalnega programa je pitje zdravilne vode Donat Mg. Hujšanje pod nadzorom zdravnika in drugih strokovnjakov je varno in sproščeno.

Gastro – za lajšanje kroničnih gastroenteroloških težav

Izvajajo jih specialisti za zdravljenje gastroenteroloških bolezni, ki s pomočjo dolgoletnih izkušenj uspešno skrbijo za lajšanje kroničnih težav s tega področja. Program je prava izbira za ljudi, ki imajo pogoste težave z želodcem, prebavo ali presnovo, za ljudi, ki jih tišči, napihuje in imajo zgago ter za ljudi, ki imajo težave z zaprtjem ali inkontinenco blata. Za lajšanje in zdravljenje težav bo poskrbelo zdravniško in drugo zdravstveno osebje.

Protistresni program

Poskrbi za pomiritev in lajša posledice stresnega vsakdana. Blagodejni vpliv magnezija v zdravilni vodi Donat Mg daje v kombinaciji z drugimi terapijami za sprostitev in revitalizacijo telesa odlične rezultate.

Lepota in pomlajevanje

Pomlajevanje

V dermatološki ambulanti Medical centra Rogaška vam z veseljem ponujajo vse storitve laserske ambulante, prve te vrste v slovenski zdraviliški ponudbi. Te so: odstranjevanje dlačic, žilne spremembe, ter mlajši videz.

Pregledovanje kožnih znamenj- dermoskopija

Elektronski dermoskop Fotofinder omogoča pregledovanje, fotografiranje in shranjevanje digitalnih fotografij kožnih znamenj. Ponovitev slikanja le-teh jim po določenem časovnem obdobju omogoči primerjavo trenutnega stanja s starejšo sliko in prepoznavo zgodnjih znakov staranja, ki lahko vodijo v nastanek nevarne kožne tvorbe. V takih primerih svetujemo odstranitev na kirurški način ter histološko analizo.

Odpravljanje znakov staranja kože

Nudijo:

  • kemični piling :ko si zaželite odpraviti površinske spremembe na koži, zmanjšati gube in odstraniti pigmentne lise, se odločite za kemični piling.
  • Botulinom toksin: terapija z botulinom na obrazu, vratu ali dekolteju.
  • Mezoterapija: je sodobna in naravna rešitev za tiste, ki imate poškodovano in postarono kožo. 

Specialistične storitve

Protibolečinska punkcija ramena

Se tudi vi borite z bolečino v ramenu, ste preizkusili številne metode in zdravila, brez uspeha?V Medical centru Rogaška vam nudijo sodobno metodo odpravljanja bolečin v ramenu- protibolečinsko punkcijo ramena. Postopek na osnovi ultrazvoka v celoti vodi in izvaja izkušen zdravnik specialist.

Ultrazvočna in rentgenska diagnostika

Ambulanta za ultrazvok in rentgen razkriva stanje v notranjosti telesa. Strokovno osebje izvaja naslednje diagnostične preiskave: ultrazvočni pregled abdomna, ščitnice, dojk, vratnih arterij, ven ali arterij spodnjih in zgornjih okončin, transrektalni ultrazvočni pregled prostate ter mišično-skeletni ultrazvok. Ultrazvočno vodeno opravljajo biopsije prostate  in  protibolečinske punkcije rame. Z rentgenom slikajo skelet, obnosne votline, prsne organe, naredijo vam tudi irigografijo in ostale kontrastne preiskave gastrointestinalnega trakta, ortopan in mamografijo.

Specialistični urološki pregledi

Urološka ambulanta se posveča zdravju sečil in prostate. Strokovnjaki izvajajo celostne urološke preglede in preventivne preglede prostate.

Kardiološki specialistični pregledi in diagnostika

V kardiološki ambulanti poskrbijo za vaše zdravje srca, bizvajajo specialistične kardiološke preglede srca in preiskave, kar jim omogoča oceniti delovanje srca, svetovati ustrezno zdravljenje.

M. R.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano