back to top
DomovTermeWellness Orhidelia

Wellness Orhidelia

Wellness Orhidelia je najmlajši in najmodernejši del Term Olimia, ki je svoja vrata odprl 7. 5. 2009. Že isto leto je Orhidelia postala najboljši wellness v Sloveniji, v sezoni 2009/2010, po oceni obiskovalcev in strokovne žirije, v kategoriji Turizem . V ožji izbor 11 finalistov, pa se je uvrstila tudi na prestižnem svetovnem festivalu World Architecture Festival 2009, v kategoriji Holiday.

Lega in zgodovina

Wellness Orhidelia se nahaja v bližina mesta Podčetrtek, ki je največje mesto na Sotelskem. Mesto samo, kot tudi Terme Olimia, je lahko dostopno in ima dobre prometne povezave z ostalo Slovenijo. Ljudje so že od nekdaj cenili blagodejne zdravilne učinke termalnih voda na tem področju, zapisi o tem segajo vse do Rimljanov. Zgodovina Atomskih toplic, kot predhodnika Term Olimia pa se začenja nekje v drugi polovici prejšnjega stoletja. Od takrat se Terme razvijajo, nabirajo izkušnje in nova znanja o čudodelnosti njihovega največjega zaklada; termalno – mineralne vode. Wellness Orhidelia predstavlja pečat tega razvoja, saj poleg razvajanja v termalni vodi, s svojo moderno arhitekturo in intimnim ambientom resnično poskrbi za popolno harmonijo duha in telesa.

Ponudba

Wellness Orhidelia je navdih za svojo edinstvenost iskal v posebni vrsti črne orhidelije, ki zaradi svoje mističnosti ljudem prinaša omamo. Omamna pa je tudi ponudba v Orhidelii, saj ponuja moderno oblikovani notranji bazen z mnogimi intimnimi kotički in otočki, ki omogočajo popoln umik v samoto, svetlobno jamo, počasno reko in masažne ležalnike. Gostje lahko izbirajo med večimi zunanjimi in notranjimi whirlpooli in gejzirji. Kot posebnost pa je vredno omeniti tudi bazen s podvodno glasbo in koncerti.

V uporabo vabi Savna center s 5 savnami, in sicer: programsko parno savno, parno savno, bio savno, programsko finsko savno in infrardečo savno, kjer se tekom celotnega dneva izvajajo programi z različnimi dodatki (alge, čokolada, med…) za kraljevsko razvajanje. Ker se po uspešnem savnanju prileže dober, kvaliteten počitek je na voljo mnogo različnih počivališč, kjer lahko vsakdo pozabi težave vsakdanjosti in se prepusti sanjarjenju.

Vsi vemo, da dobro počutje prihaja od znotraj. Zato je potrebno naše telo razvajati tudi z dobro, zdravo hrano. Orhidelia je poskrbela tudi za to, in sicer z restavracijo, kjer strežejo zdrave, poživljajoče obroke za vsak okus. Hrana polna vitaminov, mineralov, vlaknin, z malo maščobami in nizkim glikemičnim indeksom poskrbi za harmonijo v našem telesu.

Stres je prepogosto vladar našega življenja, zato prebudite ljubezen in najdite protiutež vsakdanjiku v Wellnessu Orhidelia.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano