back to top
DomovSlovenijaKam za vikend? Odgovor je: vikend paket

Kam za vikend? Odgovor je: vikend paket

Verjetno se velika večina izmed nas vsak teden močno veseli vikenda in nekaj prostih trenutkov, ki jih bo lahko preživel s tistimi, ki so mu najbližje. Vikendi so tako pogosto najbolj težko pričakovani, žal pa jih le redko v polnosti izkoristimo. Običajno vikend mini kot bi mignil, tako da skoraj nimamo občutka, da smo ga zares v polnosti zaživeli. Odličen način, kako se izogniti temu je, da se odločimo za vikend paket – to pomeni, da vikend vnaprej načrtujemo in sebi ter svojim dragim privoščimo izlet po naši čudoviti Sloveniji, ki jo povečini premalo poznamo in zares ponuja veliko naravnih in drugih lepot. Predstavljamo vam nekaj odličnih idej za vikend paket, s katerimi ste lahko prepričani, da si boste vikend še dolgo zapomnili.

Vikend oddih v eko duhu

Če ste ljubitelji narave, čistega okolja in vsega, kar je mogoče povezati z ekologijo, potem je odlična ideja vikend v objemu eko vasi, eko hiše ali celo eko term. Takšni kotički se nahajajo v različnih koncih Slovenije in svojim obiskovalcem nudijo zares pristno povezavo z neokrnjeno naravo. Takšne eko hiše so navadno zgrajene z naravnimi materiali, energije zanje pa je pridobljena večinoma iz obnovljivih virov. Hrana, ki jo gostje lahko naročijo, je ekološko predelana, odpadna voda pa se predeluje z rastlinskimi čistilnimi napravami. Na prvem mestu je torej skrb za naravo, kar pa gre z roko v roki z zagotavljanjem optimalnega udobja za obiskovalce. Nekatere eko vasi svojim gostom nudijo tudi naravne kopalne bazene in eko-wellness.

Pobegnite na morje

Čeprav se morda zdi že nekoliko izrabljena ideja, pa je oddih ob morju še vedno ena izmed najbolj priljubljenih idej, kako preživeti vikend. Ker je Slovenija majhna, je iz katerega koli konca Slovenije moč v le nekaj urah priti do naše obale, kjer obstaja kar nekaj lepih, tudi manj obleganih kotičkov, kjer si je mogoče napolniti baterije, se nadihati morskega zraka in naužiti zvokov morja, valov, škržatov, galebov, itd. Takšen vikend paket – pobeg, je kot nalašč za vse, ki se morja nikakor ne morejo naužiti in bi si želeli, da bi nekoč lahko zaživeli ob njem. V kolikor bi se želeli izogniti gneči, je dobra alternativa tudi bivanje v kateri izmed pozabljenih primorskih vasic, ki se nahajajo nekoliko bolj v notranjosti (npr. Matavun, Škocjan, Betanja).

Aktivni vikend oddih

Nekateri si sprostitve ne morejo predstavljati drugače, kakor aktivno. Za vse takšne je v Sloveniji zares veliko različnih priložnosti. Eni izmed zelo priljubljenih aktivnosti sta kolesarjenje in pohodništvo. Za tovrsten vikend oddih so odlične lokacija: Kranjska Gora z okolico, Bohinj z okolico, pot na Vršič, kolesarjenje po slovenskem Krasu, ipd. V kolikor se na oddih odpravlja cela družina, je potrebno tudi težavnost aktivnosti prilagoditi najmlajšim.

Adrenalinski park

Za tiste, ki ljubijo adrenalin, je odličen način za preživljanje vikenda tudi obiska katerega izmed naših adrenalinskih parkov ali pa izbira podobnih adrenalinskih dejavnosti (spust z zajlo v Bovcu, Zip Line Planica, ipd.). Adrenalinska doživetja gredo odlično skupaj z udobno namestitvijo in razvajanjem (kopanje, wellness, ipd.).

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano