back to top
DomovSlovenijaVander Urbani Resort

Vander Urbani Resort

Vander Urbani Resort je eden izmed najbolj butičnih hotelov v naši prestolnici, ki kljub krizi in slabim gospodarskim razmeram postaja vse bolj priljubljena nastanitvena točka. Hotel se nahaja v stari Ljubljani. Kmalu po svojem odprtju je hotel postal znan po posebnem oblikovalskem slogu v notranjosti in po eni izmed boljših restavracij pri nas. Mnogi so se za prenočitev v tem hotelu odločili zaradi radovednosti in bili povečini nad videnim tudi zelo zadovoljni. Vander Urbani Resort vse bolj postaja tudi del družabnega vrveža stare Ljubljane.

Skrit, a vendar vreden obiska

Vander se nahaja na nekoliko skritem kotičku, na ozki Krojaški ulici. Kdor je v naglici, ga tako z lahkoto zgreši. Hotel je vsekakor vreden obiska, saj je postal član dokaj prestižnega združenja Design Hotels. Ta naziv so si pridobili kot prvi v Sloveniji. Vander Urbani Resort je tudi prvi slovenski hotel, ki se je uspel uvrstiti na seznam 154 najboljših novih hotelov, ki ga ustvarja revija Conde Nast Traveler.

Klientela večinoma poslovneži

Za obisk in prenočevanje v hotelu se v kar 60% odločajo poslovneži, na primer svetovalci, farmacevti, finančniki in drugi. Preostalih 40% večinoma predstavljajo turisti. Od teh je največ tujcev iz Evrope. Zaradi specifične arhitekture in dizajna samega hotela, se v njem radi ustavijo oblikovalci, umetniki, arhitekti, vrhunski kulinariki, vinarji, tržniki in še kdo.

Dizajn, arhitektura in dizajn

Ključna vizija hotela je preplet trojega – drznega dizajna, premišljene arhitekture in kreativne kulture. To se kaže v individualnem pristopu do njihovih gostov, prav tako pa se v prostorih hotela pogosto odvijajo mnogi dogodki, ki so obarvani kulturno ali gurmansko. Vander Urbani Resort skuša ves čas uvajati novosti, ki bi gostom pomagale do doživljanja nepozabne izkušnje ob bivanju pri njih.

Oprema, ki jemlje dih

Mnogi se bivanja v tem hotelu zapomnijo predvsem po zanimivi in drzni opremi. Hotel so opremili iz arhitekturnega biroja Sadar in Vuga. V hotelu se nahaja 16 sob, vse v vijolično-modrosivih odtenkih. Veliko je stekla, zrcal in italijanskega marmorja, s čimer so želeli doseči iluzijo prostora. Poleg sob se v hotelu nahaja še studio za jogo, ki postaja v Sloveniji vse bolj priljubljena. Prav tako slovijo po izjemni terasi, ki nudi razglede na staro Ljubljano in grad, ponujajo pa tudi bazen. V prihodnosti naj bi se hotel še razširil in tako povečal število sob, razširil restavracijo, hkrati pa razširil tudi prostore za druženje in organiziranje raznih dogodkov. Vander Urbani Resort je tako gotovo oaza miru in hkrati vrvež mestnega utripa, ki ga ob obisku Ljubljane nemara velja obiskati.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano