back to top
DomovTermeTurizem - terme

Turizem – terme

Toplice oz. terme v zadnjem desetletju postajajo vse bolj priljubljene. Pred leti je vedno veljalo prepričanje, da so namenjene predvsem starejšim obiskovalcem oz. tistim, ki potrebujejo razne zdravstvene terapije. V zadnjem času se je ta trend krepko spremenil, saj je turizem v termah narasel predvsem s povečanim številom mladih obiskovalcev, ki si prav tako z veseljem privoščijo sproščujoč in miren počitek tako v zimskem kot v poletnem času.

Kaj vse ponujajo terme?

Obisk term ne nudi zgolj kopanje v bazenih ali v termalnih virih. Večina term in zdravilišč pri nas zajema v svoji ponudbi še številne storitve, ki so namenjene tistim, ki si želijo predvsem miru in počitka, kot tudi tistim, ki bi radi preživeli aktivne počitnice.

Večina termalnih centrov vključuje v svoji ponudbi vstop v fitnes centre ter možnost udeležbe na raznih športnih aktivnostih. Poleg tega je veliko takih centrov, ki vsak dan brezplačno ponujajo tako jutranjo kot popoldansko vodno aerobiko v njihovih bazenih. V nekaterih termah se lahko udeležite raznih športnih tekmovanj ali pohodov v naravi (predvsem v poletnem času), določeni centri pa imajo tudi igrišča za odbojko, nogomet, košarko, tenis itd.

S stališča samega sproščanja in razvajanja pa so terme seveda najboljša odločitev, saj pri nas skoraj vse ponujajo v sklopu termalnih centrov tudi razne spa in wellness storitve. V času obiska term se tako lahko razvajate ob različnih masažah ali se sproščate v številnih savnah. Nekateri termalni centri ponujajo še več storitev, ki so namenjene razvajanju in oddihu (vodne kopeli, posebni programi sproščanja, nege obraza in telesa itn.).

Gostinstvo in namestitev v termah

Večina slovenskih termalnih centrov (skoraj vsi) vam ponuja poleg dnevnih vstopnic tudi možnost namestitve v njihovih hotelih. Običajno imajo vsi hoteli tudi samopostrežne in druge restavracije, bare in druge storitve, ki so posebej namenjene strežbi in zabavanju gostov. Z obiskom term z izbiro vnaprej pripravljenih ponudb običajno dobite vse, kar potrebujte za prijetno preživljanje vašega prostega časa.

Terme v Sloveniji

Slovenija je bogata s termalnimi centri, saj smo celo v Evropi zelo znani po številnih termalnih centrih in zdraviliščih. Med bolj poznanimi termami in zdravilišči lahko omenimo: Terme Čatež, Dobrna, Dolenjske Toplice, Laško, Lendava, Terme 3000, Olimia, Strunjan, Ptuj ter še mnogo več. Za izbiro ustreznih term, ki so vam najbolj pisana na kožo, je dovolj, da malo pobrskate po spletu in boste dobili vse informacije o paketih in storitvah, ki jih posamezni centri ponujajo.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano