back to top
DomovPočitnice5 turističnih krajev za zabavo mladih

5 turističnih krajev za zabavo mladih

Niso vsi turistični kraji tudi kraji, ki bi ponujali živahno večerno življenje. Sploh za mlade turiste je še toliko pomembneje, da se dnevno poležavanje na plaži zvečer in ponoči lahko prevesi v dobro zabavo. Ker nekateri kraji kar slovijo po bučni glasbi, plesu in množici mladih, željnih zabave, je spodaj pet predlogov bližnjih in nekoliko bolj oddaljenih krajev, kjer dobre zabave gotovo ne bo primanjkovalo!

Vodice, Hrvaška

Vodice na Hrvaški obali zadnja leta postaja vse bolj priljubljena točka pri mladih, ki iščejo kraj za dobro zabavo. Vodice so preko dneva živahno obalno mestece, s čudovitimi plažami in lepim morjem, ponoči pa se spremenijo v živahno nočno zabavišče s številnimi bari, klubi in restavracijami, ki se nahajajo na robu samega mesta, ob poti do bližnje vasi Srima. Klubi in bari so sodobnega izgleda, običajno polni mladih, z glasno glasbo in polnim plesiščem. Za zabavo poskrbijo DJ in animatorji. Gotovo je nepozaben tudi sam razgled – le kdo si ne bi želel preplesati noči ob pogledu na mirno gladino morja le nekaj korakov stran?

Zakintos, Grčija

Zakintos je priljubljena destinacija predvsem za maturantske in absolventske izlete, veliko pa je tudi mladih iz vse Evrope, pri čemer prevladujejo angleški turisti. Zakintos sestavlja glavna ulica, ki je polna barov, klubov, diskotek, restavracij, kavarn, majhnih trgovinic in hotelov. Povsem blizu so tudi lepe plaže in morje. Kraj je kakor nalašč za dobro zabavo, ob tako številčni in raznovrstni ponudbi klubov pa ni potrebno biti v skrbeh, da ne bi našli takšnega, kjer bi vrteli glasbo povsem po vašem okusu.

Ibiza, Španija

Pravijo, da na Ibizi med julijem in septembrom noči niso namenjene spanju, saj lahko ves svoj dopust preprosto preplešete. Za zabavo so mladim na voljo številne diskoteke in klubi. Prava zabava se na Ibizi začne šele po polnoči, ko se klubi in diskoteke začno polniti z vsemi, ki se želijo zabavati pozno v noč. Najbolj znana in ekskluzivna diskoteka Pacha je običajno polna tudi znanih ljudi in zvezdnikov. Večina diskotek ima tudi vstopnino, dokaj visoke pa so tudi cene pijače. Tako boste za vstopnino v diskoteko Pacha plačali 25 evrov, koktajl v baru pa vas bo stal okoli 15 evrov. Komur diskoteke niso pri srcu, se lahko zabava v manjših barih. V kafetarijah in manjših lokalih pa je poskrbljeno tudi za sladokusce.

Koh Phangan, Tajska

Koh Phangan na Tajskem je znano predvsem po svetovno znani zabavi, imenovani »Full moon party«. Gre za zabavo v soju polne lune, ki se odvija na mnogih obalnih delih različnih azijskih držav. Zabava se torej odvija tudi na tajskem otoku Koh Phangan, kjer pa zabave ne primanjkuje niti, ko ni polne lune. Gre namreč za otok, ki se ponaša s slovesom najbolj žurerskega otoka v tem predelu sveta. Zabava se večinoma odvija na čudovitih peščenih plažah, ob glasni glasbi in izjemnem naravnem ambientu. Večji del življenja poteka ponoči, dopoldan pa se tu čas praktično ustavi, saj vsi spijo. Pred 12 to uro je tako težko najti pijačo, kavo ali si kupiti hrano.

Zrče, Pag, Hrvaška

Nekoč glavna destinacija vseh, ki so želeli bučno zabavo dolgo v noč, danes pa nekoliko manj obljudena, a še vedno vroča turistična točka za mlade, željne dobre zabave. Zrče se, podobno kakor Vodice, ponašajo z lepim morje in številnimi klubi, diskotekami in bari, kjer se zabava neha šele proti jutru. Posebnost so tudi klubi, ki segajo vse v morje, tako da noči lahko preplešete tudi v vodi. Zrče so v zadnjih letih postale nekoliko zasičene, zato se del mladih, ki želijo plesati do jutra, raje odpravi v Vodice, ki slovijo kot »nove Zrče«. Zaradi nekaterih omejevalnih zakonov o pitju in gibanju na javnih mestih, ki veljajo v Zrčah, je število obiskovalcev nekoliko upadlo.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano