back to top
DomovSlovenijaTop 7 savna centrov na Štajerskem

Top 7 savna centrov na Štajerskem

Že ljudje v kameni dobi so poznali blagodejne terapevtske učinke savn in parnih kopeli, ki še danes predstavljajo eno izmed najljubših oblik sprostitve ljudem po vsem svetu, saj omogočajo sproščujoče okolje, v katerem se ljudje umirijo, sprostijo in lažje spoprimejo s stresom vsakdana. Tudi Slovenci nismo izjema, saj lahko praktično v vsakem večjem mestu najdemo vsaj en savna center. Največ jih je na Štajerskem, ravno zaradi prisotnosti termalno – mineralne vode in s tem povezane bogate zgodovine zdravilištva. Da odločitev ne bo pretežka, vam dajemo sedem predlogov za obisk savn na Štajerskem.

Svet savn Termalia v Termah Olimia

Termalia je največji savna center v Sloveniji, ki na 1.550 m² nudi razvajanje v devetih različnih savnah, ki so v skladu z načeli kromoterapije obarvane  v različne barve. Na voljo so štiri finske savne, tri parne oz. turške savne, solna savna, kjer je z morsko soljo možno narediti peeling telesa, Laconium in Tepidarium, v katerem se nahajajo ogrevani, anatomsko oblikovani ležalniki. Gostom so na voljo notranji in zunanji whirlpooli, nudistična terasa ter različna počivališča, med drugim viseči ležalniki,. Skozi cel dan se v savnah izvajajo programi, ki so popestreni z vrtinčenjem zraka in različnimi dodatki, kot na primer med, led, himalajska sol in mandljevo olje.

Svet savn Zala v Termah Topolšica

V harmoniji užitkov in miru ponovno najdemo sebe, v Zali nam do tega pomagajo s petimi finskimi savnami in štirimi parnimi savnami, kjer se po želji lahko uporablja tudi solni peeling. Ohlajanje priporočajo v zavetju ledene jame ali s skokom v Kneipp bazen, za tem pa na počitek v tematsko različno obarvanih sobah in na čudovitih zunanjih terasah.

Wellness center Hotela Golte

Po smučanju, planinarjenju, ali kar tako se razvajanje v mirnem zavetju gora izredno prileže. Zato se lahko brezskrbno podate v Wellness center Hotela Golte, kjer so na voljo kar štiri različne savne, notranji in zunanji masažni bazen,  posebno presenečenje pa obljubljajo tuši doživetij, ki posnemajo različne naravne pojave in vključujejo tudi aromaterapijo.

Gorski wellness center Bolfenk

V okrilju pohorskih gozdov se nahaja Gorski wellness center Bolfenk, ki v svoji paleti savn vključuje turško parno kopel, aroma parno kopel, ekstremno finsko savno in programsko finsko savno s kromoterapijo in počivališčem, kjer se izkorišča blagodejno delovanje različnih barv in njihovih frekvenc na človeško telo. Za dodatne užitke pa so na voljo tepidarium, ledena jama, whirpool in Kneipp bazenček. Sinergistični učinek svežega gozdnega zraka in savn je zagotovilo za popoln, brezskrbno sproščujoč dan.

Medicinsko termalni center – MTC Fontana

MTC Fontana se nahaja le lučaj iz centra Maribora in je zato primeren tudi za kratke, popoldanske oddihe v savnah, ki pustijo miren pečat po napornem delovnem dnevu. Na voljo so turška, finska, infrardeča in zeliščna savna, ki so vsak ponedeljek rezervirane le za nežnejši spol, takrat je v MTC Fontana namreč ženski dan, ko lahko na svoj račun pridejo tudi tiste bolj sramežljive.  Sicer se v MTC ukvarjajo tudi z medicinsko diagnostiko, zato so se na kratko poimenovali kar Center zdravja Fontana.

Savne Wellness Parka Thermana Laško

Moto Thermane Laško je: Sožitje med človekom in naravo na sotočju Rečice in Savinje! To sožitje gostje lahko dosežejo z uporabo ene izmed šestih savn, ohlajevalnega bazena in različnih whirlpoolov. Na voljo je tudi več sprostitvenih programov, ki so obogateni z različnimi dodatki, kot so na primer čokolada in zelišča.

Dežela savn Varinia Rimskih Term

Že ime samo pove, da tudi Rimske terme svoja znanja črpajo iz bogate rimske zgodovine. V Deželi savn Varinia, so gostom v umirjenem ambientu na voljo finska, turška, infrardeča ter rimska savna – Kaladrij, ki je obogatena z omamnimi aromami limete in pomaranče, blagodejno pa deluje na prekrvavitev kože in zmanjšuje napetost ter stres.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano