back to top
DomovTermeTerme v Sloveniji

Terme v Sloveniji

Termalni kompleksi v Sloveniji so posebej znani turistom, saj velja, da imamo pri nas pestro izbiro term. Pri nas lahko dobimo terme za vse okuse, in sicer od manjših termalnih kompleksov in tistih term, ki ponujajo bolj rekreativne in družinske počitnice, do večjih termalnih kompleksov in toplic, ki so namenjeni zgolj zdravljenju ali počitku oziroma sproščanju in razvajanju. Pogledali si bomo nekaj večjih in bolj znanih term v Sloveniji.

Terme Olimia

Če se odpravimo na Štajersko do Podčetrtka, dobimo zagotovo enega največjih in najlepših termalnih kompleksov v Sloveniji, in sicer terme Olimia. Terme Olimia že leta privabljajo tako slovenske kot tuje turiste. Ena glavnih prednosti teh term je nov wellness center Orhidelia, zgrajen pred kratkim, ki predstavlja najprestižnejši del teh term. Gre za nov kompleks luksuznih bazenov in termalnih užitkov, ki obiskovalce razvajajo in sproščajo. Poleg pestre ponudbe wellness in drugih storitev se pod okrilje term Olimia nahaja tudi termalni park Aqualuna z bazeni in tobogani za poletne užitke.

Terme Čatež

Na Dolenjskem najdemo terme Čatež, ki se nahajajo ob sotočju Save in Krke pod Gorjanci. Te terme so naravno zdravilišče, ki hkrati ponujajo tudi bogato ponudbo športnih in rekreacijskih aktivnosti. V povezavi s termami Čatež se nahaja poletna Termalna riviera, ki je največji zunanji bazenski kompleks v Sloveniji.

Terme 3000 – Moravske toplice

Moravske toplice zagotovo spadajo med najbolj znane terme v Sloveniji. Te terme ležijo na severovzhodu države in v modernem turistično-zdraviliškem kompleksu ponujajo pestro izbiro raznih zdravstvenih, wellness in kopaliških programov, ki temeljijo na termomineralni vodi. Poleg raznih športnih aktivnosti dobimo v kompleksu teh term tudi igrišče za golf.

Terme Laško

Če se spet premaknemo na Štajersko, lahko v Laškem dobimo še en večji termalni kompleks, in sicer terme Laško (oz. Thermano Laško). Termalni kompleks je sestavljen iz wellness parka Laško, zdravilišča ter doma starejših, primeren pa je za obiskovalce vseh starosti. Poleg standardne termalne in wellness ponudbe nudi lokacija teh term obilo priložnosti še za razne sprehode in izlete v bližnjo okolico. Začetki teh term segajo v daljne leto 1818, do danes pa so se te terme razvile v enega najsodobnejših termalnih centrov v Sloveniji.

Terme Dobrna

Na severnem delu Celjske kotline lahko dobimo najstarejše delujoče termalno zdravilišče v Sloveniji, in sicer Terme Dobrna. Te terme se osredotočajo predvsem na ponudbo storitev, usmerjenih k zdravju in dobremu počutju. Terme ležijo v neokrnjeni naravi in mirnem okolju ter tako omogočajo miren in sproščujoč oddih.

Poleg omenjenih termalnih kompleksov lahko v Sloveniji dobimo še mnogo manjših, a vselej odličnih toplic. Izbira pri nas je res pestra, saj se lahko odločamo za vse vrste oddihov. Vse omenjene terme nudijo standardne termalne storitve, kot so bazenski kompleksi, savne, wellness itd. Vsake terme posebej pa imajo še dodatne ponudbe in možnosti, ki so za njih značilne. Tudi zahtevnejši obiskovalci lahko v Sloveniji zagotovo dobijo najbolj primerno ponudbo termalnega oddiha, potrebno je zgolj poiskati pravo.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano