back to top
DomovTermeThermana Laško

Thermana Laško

Terme Laško oziroma Thermana d.d. Laško je kot družba dobrega počutja eden večjih in bolj obiskanih termalnih kompleksov v Sloveniji. Terme se nahajajo na Štajerskem, in sicer jih dobimo na Zdraviliški cesti 6 v Laškem.

Cilj in vizija družbe je postati ena pomembnejših slovenskih turističnih podjetij s poudarkom na pestri ponudbi, ki uveljavlja predvsem kakovost bivanja in kulturo zdravega načina življenja. V termah Laško se posebej osredotočajo na nudenje raznih storitev, ki imajo kot ciljno skupino ljudi, ki imajo težave z gibanjem in si želijo takim težavam izogniti. Njihovo poslovno strategijo uveljavljajo skozi različne programe, kot so: medicinski, kopališki in wellness programi, oskrba starejših, poslovni, kongresni in seminarski turizem itd. Njihove storitve in poslovanje opravljajo skozi tri profitne centre, ki so namenjeni  posameznim ciljnim skupinam. V Thermani Laško lahko tako dobimo:

  •  Zdravilišče Laško z enotami: medicina, wellness, hotel in gostinstvo
  •  Wellness Park z enotami: termalni center, wellness-spa, hotel, gostinstvo in kongres ter
  •  Dom starejših Laško

Hotel Wellness park je nov razkošen hotel, ki je nastal na področju že obstoječega zdravilišča Laško. Gre za sodoben hotel, ki nudi sproščeno in sodobno bivanje s pestro in premišljeno gostinsko ponudbo. V okviru tega parka se nahaja enota Wellness Spa center, kjer se lahko sproščamo in razvajamo ob široki paleti storitev. V Spa centru se tako lahko razvajamo s posebnimi rituali, ki so sad izkušenj in znanja domačih terapevtov, negami telesa in obraza, tematskimi kopeli, v katerih se pretaka zdravilna laška termalna voda itd. Poleg tega nam v centru zdravja in lepote v termah nudijo pestro ponudbo masaž, sončenja v solariju ter vadbo v fitnesu.

Bazeni in savne

V termah Laško lahko dobimo več bazenov z različnimi lastnostmi. Eden glavnih bazenov se nahaja v termalnem centru pod stekleno kupolo, kjer se med drugimi nahajajo bazen z valovi, rekreacijski bazen s slapovi in talnimi izviri, otroško vodno zabavišče in tobogane. Temperatura omenjenih bazenov se giblje med 31°C in 34°C. Poleg bazena pod stekleno kupolo so na voljo tudi zunanje vodne površine. In sicer plavalni bazen (26 – 27°C), rekreacijsko-masažni bazen, ki je povezan z notranjim bazenom (32°C), kristalni bazen, vodne toče ter zunanje tobogane.

V enoti Zdravilišča Laško se nahajajo dodatni bazeni, ki večinoma služijo predvsem zdravilnim in terapevtskim namenom. Prav tako kot v termalnem centru lahko v zdravilišču dobimo notranji kompleks, v katerem se nahajajo: terapevtski, masažni ter otroški bazen (temperatura teh bazenov se giblje med 32°C in 34°C) ter Kneippov kotiček. Na zunanjih površinah se nahaja še rekreacijsko masažni bazen ter otroški bazen z obvodnim igriščem.

V termah ponujajo v določenih bazenih ob različnih urnikih in dnevih razne programe animacije v bazenih, ki vključujejo rekreacijo ter  aquaaerobiko.

Termalna voda

Termalna voda, ki se nahaja v termah Laško, ima številne zdrave lastnosti, ki pozitivno vplivajo na počutje in zdravje. Voda izvira iz globine 160 metrov in je uvrščena med srednje mineralizirane vode, ki je po vsebnosti mineralov in temperaturi akratotermna alkalna kalcij-magnezij natrijeva hidrogenkarbonatna voda. Raziskave so pokazale, da je voda Laško primerna tudi za pitje (priporočeno je pitje vode do 2 litra dnevno)

Savne

V thermani Laško imajo tudi veliko ponudbo savn, saj sta na voljo dva savna centra, in sicer savna center wellness parka in savna center zdravilišča Laško. V savna centrih lahko dobimo skoraj vse vrste savn, kjer se temperature in vlaga zraka spreminjajo glede na vrsto savne ali programa.  V omenjenih centrih lahko tako dobimo: klasično finsko savno, posebne izvedbe finske savne, parno ter infrardečo  savno, turško savno itd. Poleg savn ponujajo v termah še ostale storitve, kot so razni posebni programi savn, hladni in topli bazeni za ohladitev telesa, tuše doživetij (tuš z ledom) ter počivališče oziroma ležišče za relax po savnanju.

Ostale storitve

Terme Laško ponujajo  – poleg omenjenih programov in ponudb – še veliko drugih storitev in aktivnosti. V njihovih kompleksih lahko tako dobimo kavarne in slaščičarne, kongresni center, medicinske storitve, oskrbo starejših,  športne aktivnosti in še mnogo več.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano