back to top
DomovTermeTerme Radenci – mineralna oaza

Terme Radenci – mineralna oaza

Težko bi danes našli koga, ki ne bi še nikoli slišal za radensko. Terme Radenci so namreč poznane ravno po edinstveni mineralni vodi, ki so jo razni veljaki – tako na dunajskem dvoru kot v katoliškem Rimu – pili že v 18. stoletju. In sloves zdravilne vode, ki jo lahko pijemo oziroma se v njej okopamo, je obdržala vse do danes.

V zavetju neokrnjene narave

Terme Radenci se nahajajo na samem severovzhodu slovenske kokoške, v zelenem objemu širnih travnatih in gozdnih površin ter daleč stran od hrupnega vrveža industrijskih obratov. Če se odločite za oddih v termah Radenci, boste pri nastanitvi lahko izbirali med dvema moderno in očesu prijazno opremljenima hoteloma – Hotelom Radin s štirimi zvezdicami in Hotelom Izvir, ki ga krasijo prav tako štiri. Hotela sta med sabo povezana s kratkim hodnikom, ki omogoča tudi prehajanje v termalno kopališče in welness center.

Radenska za srce, močno za tri

Slatina oziroma radenska, kot Slovenci radi poimenujemo mineralno vodo, ima poleg natrija in kalcija tudi visoko vsebnost ogljikovega dioksida in ravno zaradi tega spada med najbolj cenjene mineralne vode širom Evrope. V termah Radenci lahko gostje s posebnimi programi, ki vključujejo pitje in kopanje v mineralni vodi, poskrbijo za svoje zdravje – še posebej za ohranjanje zdravega srca in žilnega sistema. Posebnost mineralnih kopeli je ravno v tem, da mora biti voda ogreta le na cca 33 stopinj Celzija, traja pa tam do 20 minut – odvisno od počutja posameznega gosta.

250 sončnih dni za 365 dni uživanja

Terme Radenci so zaradi obilice sončnih dni v povprečju na leto enkratna destinacija tudi za vse bolj aktivne in željne športnih aktivnosti. V Radencih je eden izmed najbolj priljubljenih športov prav tek. In kako ne bi bil, če se v cvetočem maju na tradicionalnem vsakoletnem Maratonu treh src zberejo nadebudni tekači iz cele Slovenije. Za tiste manj športne po duši pa se v okolici skrivajo drugačne zanimivosti in dobrote – od mlina na Muri, čebelarskega muzeja ter odličnih vinskih kleti, od katerih je najbolj znana zagotovo tista v Gornji Radgoni.

Ponudba

V Termah Radenci si lahko privoščite aktivne počitnice z družino ali v dvoje, uživate in se sproščate v njihovem wellnessu ali pa koristite katero izmed zdravstvenih storitev, ki jih ponujajo. Cene za storitve in nočitve so raznolike, saj ponujajo tudi različne paketne akcije, npr. detox in poletne počitnice z eno nočitvijo gratis.

»Na zdravje« v termah Radenci!

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano