back to top
DomovTermeTerme Ptuj

Terme Ptuj

Terme Ptuj vas lahko popeljejo v čas rimske vladavine, ko je rimski vojskovodja Mark Antonij Primus prvič v svet popeljal ime mesta Ptuj. Rimske čase lahko v termah doživite na več načinov. V restavraciji vas čakajo jedi iz rimskih časov, seveda pa lahko posežete po bolj varni varianti in naročite katero izmed mnogih drugih specialitet, ki vam jih nudijo. Rimske čase lahko doživite tudi med razvajanjem v wellness centru, poimenovanem Valens Augusta. Sestavljajo ga Imperium, savne Flavia ter bazenski del Vespasianus. V termah vam tudi omogočijo ter vam pri tem precej pomagajo, v kolikor imate željo poročiti se po starih rimljanskih šegah in navadah. Rimska poroka je unikatna in zato se zmeraj več mladih parov odloča, da se bodo na skupno pot podali pod okriljem Ptujskih term.

Čeprav je Ptuj najstarejše slovensko mesto, pa so Terme Ptuj ene mlajših term v Sloveniji, nedolgo nazaj pa so bile korenito spremenjene. Trenutno ponujajo 4 zunanje in 6 notranjih bazenov. Zunanji bazeni imajo tobogane ter valove, notranji pa precej vodno-zračnih masaž, tobogane ter velik svet savn. Termalni park ima skupaj 12 bazenov, slovi pa po največjem toboganu v Sloveniji.

V Termah Ptuj se zmeraj nekaj dogaja. Znani so Bazeni energije, ki veljajo za največjo bazensko zabavo v Sloveniji. Prireja ga Klub Ptujskih študentov pod geslom Jebeš morje.
V amfiteatru se skozi celotno poletje dogajajo razni koncerti, na katere prihajajo gostje vseh starosti.

Poleg hotela Primus, ki ima 4 zvezdice, se lahko nastanete tudi v apartmajskem naselju, v bungalovih ali pa v kampu v kamp hišicah. V bližini ptujskih term je tudi igrišče za golf, tako da lahko kombinirate igranje golfa s počitkom v termalni vodi ali pa v savnah. Ne smemo pa pozabiti, da ste iz Term le kratek sprehod do prostora, kjer se vsako leto odvija največja pustna prireditev v Sloveniji.

Cenik

Cene zelo variirajo, saj so odvisne od tega, ali se nastanite v kampu, bungalovu, počitniški hišici ali hotelu, ali izberete paket za pare ali družinske počitnice … Seveda pa ne pozabite spremljati posebnih ponudb z različnimi ugodnostmi.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano