back to top
DomovTermeTerme Paradiso

Terme Paradiso

Terme Paradiso je manjši termalni turistični kompleks, ki ga lahko dobite v naselju Dobovo v občini Brežice. Te terme delujejo pod okriljem družine Cvetkovič, ki ima že od leta 1986 le en osnovni cilj, in sicer »ustreči vsem, ki stopijo skozi njihova vrata«. Od leta 1986 do danes je zelo zanimiv postopek ustanovitve ter Paradiso, saj je družina od ustanovitve zasebne picerije omenjenega leta do danes širila njihovo poslovanje in ponudbe do fundacije omenjenih term. Leta 2001 so najprej odprli gostilno Paradiso z jedmi »a la carte« ter nato razširili ponudbo še z jedmi iz mehiške kuhinje. Leta 2010 so odprli hotel s sprostitvenim centrom Paradiso, leto kasneje pa še bazene s termalno vodo.

Majhen sanjski kotiček, ki pa nudi veliko sproščujočih trenutkov

V tem jugovzhodnem delu Slovenije vam terme Paradiso ponujajo wellness in druge storitve, s katerimi lahko preživite nepozabne trenutke. V Spa & Wellness centru vam zagotavljajo prvovrstno nego in razvajanje. V tem centru lahko preživite veliko umirjenih trenutkov, ali pa se posvetite negi telesa, saj za vašo lepoto ponujajo rešitev neprijetnosti in težav s pomočjo najnovejših aparatov, medtem ko imajo za vašo umiritev in zdravje za vas v programu posebne masaže s tehnikami, ki izvirajo z vseh koncev sveta. Poleg tega pri njih najdete še finsko in parno savno s kapaciteto za 4 do 8 oseb. Če želite, vam v termah Paradiso s predhodno rezervacijo lahko zagotovijo še več intimnosti in miru, saj imate tako savno le za vas. Predvsem za zaljubljence in tiste, ki se želijo razvajati v dvoje, imajo na voljo pakete, ki vključujejo kombinacijo raznih kopeli, savn in masaž.

Hotel in nastanitev ter termalni park

V termah Paradiso lahko prenočite v sodobnem in zelo prijetnem hotelu s štirimi zvezdicami. Sobe so moderno opremljene in imajo poleg klime še veliko dodatne opreme za udobno namestitev. Razgled, ki vam ga nudi hotel, je tudi zelo prijeten, saj lahko uživate ob sproščujočem pogledu na prostran park z balkona ali terase.

Kot se za vse terme spodobi, dobite tudi v termah Paradiso vodni park, kjer lahko plavate in uživate v bazenih s termalno vodo. Hotelski kompleks zajema približno 1000 m2 vodnih površin. Voda je zelo čista, praktično brez primesi in obogatena s kalcijem, magnezijem, hidrogenkarbonatom in suldatom. V termah vam zagotavljajo tudi blagodejne učinke vode na vaše telo, saj njene kemijske lastnosti pozitivno vplivajo predvsem na funkcionalnost gibalnega sistema in hrbtenice. Balneaška uporaba termalne vode je na podlagi študija razne literature priporočljiva tudi pri: kroničnih degenerativnih spremembah hrbtenice in sklepov, artritisu, funkcionalni prizadetosti okončin in sklepov, okrepitvam oslabljenih mišic in sklepnih ovojnic, korektivni gimnastiki in pri neprimerni drži hrbtenice, rekreaciji, podvodnim masažam, sprostitvenim programom in še mnogo več. Vsekakor pa v termah Paradiso opozarjajo, da je potrebna tudi previdnost pri prekomernem obremenjevanju v bazenih, predvsem pri ljudeh, ki imajo resnejše težave s srcem ali drugimi boleznimi. V pozitiven vpliv njihove termalne vode na telo pa zagotovo nobeden nima dvomov.

Terme Paradiso so kljub dejstvu, da so majhne in predvsem novejše terme, zelo zanimive, saj vam prav zaradi tega ponujajo boljši oddih kot večji in bolj obiskani termalni kompleksi. Poleg vseh naštetih storitev in ponudb lahko pri njih dobite še mnogo več, zato je vsaj obisk njihove spletne strani za pregled ponudbe vsekakor priporočljiv.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano