back to top
DomovTermeTerme Olimia

Terme Olimia

Terme Olimia so zdravilišče v naselju Podčetrtek na Štajerskem, ki velja za najbolj čist, ekološko neoporečen in neokrnjen del slovenske zemlje, poznan predvsem po turizmu in vinogradništvu.

Zdravilišče se je v času, ko je atomska energija veljala za nekaj naprednega imenovalo Atomske toplice, danes pa so toplice bolj znane po imenu podjetja, ki zdravilišče upravlja, torej Terme Olimia.

Terme Olimia nekoč

V daljni preteklosti je bila poznana legenda o iskanju čudodelne rože, ki podarja vsemogočno moč. To je bil mit o neusahljivem viru vode, nenehno porajajočega se življenja, ki že dolga stoletja preveva te kraje in njihove prebivalce.

V začetku 20. stoletja so se prvič pojavile ideje o uporabi vode v zdravilne namene, izkoriščati pa so jo začeli šele takrat, ko so dokazali njene zdravilne mineralne značilnosti. Turistična in zdraviliška dejavnost se je pričela razvijati po letu 1966, in sicer z izgradnjo prvega lesenega bazena. Čez deset let so zgradili prvi hotel, nato pa še kopališče z odprtimi bazeni. V letih 1988-1989 pa so postavili Atomsko vas z apartmajskimi bungalovi v slogu kmečkih hiš, kasneje pa še sodoben kopališki kompleks z notranjimi in zunanjimi bazeni ter hoteli.

Terme Olimia danes

Danes v termah zdravijo predvsem revmatske bolezni in kožna obolenja. Nudijo vam pester wellness center, z odličnimi zdravstvenimi programi, fitnessom, uživanjem v savnah in bazenih ter razvajanjem v različnih masažah.

Ponudba

V kompleksu term je poskrbljeno za različne dogodke kot so svečane pogostitve, banketi, razstave, predstavitve ter poslovna srečanja. Gostje imajo na voljo bivanje v hotelih ter apartmajskem naselju, okušajo lahko različno paleto kulinaričnih dobrot, lahko pa se tudi rekreirajo (kolesarjenje, pohodništvo) ter raziskujejo širšo okolico in obiščejo Čokoladni butik, farmo jelenov, kočo čarovnic,..

Svojevrstna voda, čist zrak in mir sestavljajo celoten mozaik v Termah Olimia, kjer resnično doživite preporod svojega telesa in duha ter sprostite svoje misli.

Urška Zlodej

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano