back to top
DomovTermeTerme Mala Nedelja

Terme Mala Nedelja

Bioterme Mala Nedelja se nahajajo v Ljutomeru, kjer svojim obiskovalcem nudijo zunanje bazene in notranji termalni park. Gostje tako lahko uživajo v kar 1400 m2 zunanjih vodnih površin v 9 bazenih. Temperatura vode v teh bazenih je med 27 in 36 stopinjami. Zunanji bazeni obsegajo plavalne in večnamenske bazene, reko, masažne bazene, bazene za mirovanje in za najmlajše ter prijeten zalivček. Pokrit bazenski kompleks ponuja kar 600 m2 vodnih užitkov, pri čemer lahko izbirate med 5 notranjimi bazeni. Temperatura vode v notranjih bazenih je med 29 in 36 stopinjami.

Poleg kopanja Terme Mala Nedelja nudijo tudi notranje in zunanje savne – finske, turške, infrardeče in zeliščne. Savne so pomemben del sodobne in kakovostne Wellness ponudbe Bioterm. Poleg savn se gostje lahko razvajajo z masažami, na voljo pa so jim tudi fizioterapevtske storitve. Poleg vsega je obiskovalcem na voljo tudi vadba v sodobnem fitnes centru. Seveda se ponudba term dopolnjuje z izvrstno hotelsko, kulinarično in gostinsko ponudbo.

Moč zdravilne termalne vode

Posebnost Term Mala Nedelja je termomineralna voda. Voda izvira iz dveh vrtin, na globini 2.273 m in 1.537 m. Pri izviru je temperatura vode med 42 in 51 stopinjami. Voda je izjemno kakovostna, hiper-termalna, brez primesi in zelo čista. Poleg tega je zelo bogata s kalijem, natrijem in hidrogenkarbonatom. Termalna voda se zaradi svojih balneoloških lastnosti priporoča za zdravstvene, športne in rekreacijske namene. Termalna voda pomaga pri ohranjanju funkcionalnosti gibalnega sistema in hrbtenice.

Zdravniki uporabo termalne vode priporočajo, ko gre za kronične revmatične spremembe, refleksne distrofije, kronične degenerativne spremembe hrbtenice, za nadaljevanje fizioterapije, pri mlahavosti mišic, za rekreacijo in preventivne vaje, za preprečevanje osteoporoze in podvodne masaže.

Termalna voda v Biotermah je ena izmed redkih tovrstnih vod pri nas, ki je tudi pitna, primerna za peroralno zdravljenje in tudi za lajšanje težav s sečili, želodcem in žolčnimi izvodili. Voda dokazano spodbuja dobro počutje, njene zdravilne učinke pa je raziskal prim.prof.mag.,Janez Kraševec, dr.med., balneolog. Poleg zdravilne vode se v okviru Bioterm razvija sodoben in celosten zdravstveni center, kjer so uporabnikom na voljo še zobozdravstvene storitve, specializirane prodajalne z zdravili ter medicinskimi pripomočki in terapevtske masaže.

Nastanitev v Termah Mala Nedelja

Hotel Bioterme je hotel s 4 zvezdicami in je edini okolju prijazen hotel v SV delu Slovenije. Narejen je po standardih eko marjetice, ki je evropski znak za turistične namestitve, ki so do okolja prijazne. Ponudba hotela je v skladu trajnostnega turizma. Vso energijo za svoje delovanje tako hotel pridobiva iz virov, ki niso obremenjujoči do okolja. Električno energijo hotelski kompleks proizvaja s sončnimi sistemi in se ogreva s termalno vodo.

Hotel v termah Mala Nedelja tako simbolizira zdravju in okolju prijazno bivališče, ki namestitvene storitve dopolnjuje z zdravo bio prehrano. Hotel je povrh vsega umeščen sredi neokrnjene in čudovite narave, med pašnike, gozdove in griče, vse naokoli pa ga obdajajo tudi vinogradi.

Cene hotelskih storitev so v Termah Mala Nedelja tudi primerne kakovosti namestitve, ki ste je deležni. Za bivanje med vikendom boste tako za dva dni odšteli 110 evrov na osebo, za bivanje med tednom pa za 2-dnevno bivanje 102 evrov na osebo. Za 5 dnevno bivanje med tednom je cena na osebo 234 evrov, 7-dnevno bivanje v hotelu pa vas bo stalo 305 evrov na osebo. Ta cena vključuje nočitev in bogat, samopostrežni zajtrk, kosilo in samopostrežno večerjo. Prav tako je v ceno vključeno neomejeno kopanje v vseh bazenih termalnega parka, kopalni plašč, 1X vstop v svet savn, neomejen vstop v fitnes in parkirišče pred hotelom. Po želji je v ceno vključeno tudi celodnevno kopanje brez doplačila na dan prihoda ali odhoda.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano