back to top
DomovTermeTerme Krka

Terme Krka

Terme Krka so turistični kompleks, ki zajema več turističnih točk pod isto okrilje. Pod terme Krka spadajo Šmarješke in Dolenjske toplice, Talaso Strunjan, Grad Otočec ter hotela Otočec in Krka. V termah Krka si postavljajo prioriteto živeti zdravo življenje, zato se tudi njihova ponudba osredotoča na zdravje, dobro počutje in rekreacijo.

ZDRAVJE

V vsakem kompleksu se v okviru term Krka posebej osredotočajo na določeno obliko zdravljenja in zdravstvenih storitev. V Dolenjskih toplicah, kjer se nahaja eno najstarejših zdravilišč v Evropi,  so tako specializirani za gibala in revmo. Poudarek imajo na storitvah, ki se posebno ukvarjajo z rehabilitacijo bolnikov z raznimi revmatskimi boleznimi ter poškodbami gibal. V Šmarjeških toplicah se medtem najbolj osredotočajo na srce in bolezni srca, saj se tam nahaja vodni center s specialisti kardiologije in fizikalne medicine za rehabilitacijo bolnikov z boleznimi srca in ožilja. Za pljučne in revmatske bolezni pa so specializirani v obmorskem zdravilišču Telasa Strunjan.

WELLNESS

Tako kot se za vse terme spodobi, nudijo tudi v topliških kompleksih term Krka  pestro izbiro wellness storitev, ki so namenjeni sproščanju in razvajanju obiskovalcev. V ponudbi wellnessa lahko izpostavimo predvsem program Talasoterapevtsko! v Talaso centru v Strunjanu. Ta program je povezan z morsko vodo, algami, morskim blatom ter morsko soljo in telesu vrača moči in lepoto. V Šmarjeških toplicah lahko izpostavimo wellness center Vitarium Spa&Clinique, kjer oblikujejo medicinsko zastavljeni programi, ki služijo doseganju ustrezne telesne teže in se prilagajajo potrebam in zmogljivostim posameznika. Če se preselimo v Dolenjske toplice, lahko pod wellness storitve najdemo posebne programe nege in oblikovanje telesa, ki jih ponujajo v centru Balnea.

V Šmarjeških toplicah in Talasi Strunjan lahko dobimo še ponudbo raznolikih vrst savn in bazenov. V Strunjanu lahko posebej uživamo s kopanjem v morju, saj se v bližini hotela nahaja plaža.

GOLF IN PUSTOLOVSKI PARK

Za bolj aktivne obiskovalce in tiste, ki jim je pri srcu golf, je najboljša izbira Otočec, kjer se nahaja golf igrišče zasnovano po najsodobnejših standardih , ki ima 18 lukenj in najdaljšo lunkjo kar 568 m. Hoteli in grad Otočec so idealna izbira tudi za razna poslovna srečanja, saj poleg igrišča za golf za ustrezno  sprostitev nudijo še razne seminarske prostore in motvacijske programe.

V okrilju term Krka lahko dobimo na Otočcu tudi pustolovski park, ki je namenjen obiskovalcem vseh starosti. Pustolovski park je avanturistična pot, ki poteka skozi gozd in jo sestavljajo mostovi, lestve, mreže in podobni pripomočki. Bistvo obiska tega parka je doživeti nepozaben in adrenalinski stik z naravo, ki izvirno zabava udeležence za dobre 2 do 3 ure.

KAJ TOREJ IZBRATI?

Kot smo videli, nam terme Krka ponujajo obilno in raznoliko ponudbo storitev, ki je usmerjena raznim ciljnim skupinam obiskovalcev glede na njihove potrebe in želje. Zdravje in sprostitev sta v Strunjanu, Dolenjskih in Šmarjeških toplicah na prvem mestu, za več gibanja in adrenalina pa poskrbijo, če se odločimo za obisk hotelov ali grada Otočec. Poleg omenjenih glavnih ponudb se lahko terme Krka pohvalijo tudi z dobro ponudbo dodatnih storitev, kot so restavracije in gostinstvo, organizacija porok itd. Izbira najustreznejših počitnic in oddiha je torej zgolj vaša odločitev.

 

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano