back to top
DomovTermeTerme Dobrna

Terme Dobrna

Terme Dobrna se nahajajo v severnem delu Celjske kotline, na pol poti med Celjem in Velenjem v neokrnjeni naravi in mirnim okoljem. Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče z več kot 600-letno tradicijo, ki s sodobnim in dinamičnim zdraviliško-turistično središčem združuje naravne danosti in sodobno medicinsko znanost. Te terme so znane predvsem po rehabilitacijskih postopkih in treh zdravilnih dejavnikih, ki so priznani s strani Ministrstva za zdravje, in sicer: termalne vode, fanga in šota.

ZDRAVJE

Kot omenjeno, vam v termah Dobrna na prvem mestu ponujajo široko paleto storitev, ki so usmerjene k zdravju. S strokovnim znanjem in uporabo sodobnih aparatur ponujajo storitve, ki pozitivno vplivajo in zdravijo razne zdravstvene probleme in težave. V kompleksu term Dobrna lahko ločimo tri manjše enote, ki so namenjene zdravju. To so:

  • medicinski center (z ambulanto, raznimi terapijami in zdravstvenimi programi, preventivnimi pregledi, negovalnim oddelkom itd.),
  • medicinski wellness (z medico wellness programi ter raznimi programi sproščanja, hujšanja in čiščenja telesa)
  • naravne terapije

WELLNESS

V wellness oddelku bodo v termah Dobrna poskrbeli za vaše dobro počutje in sproščanje ob raznih storitvah, ki so usmerjene k razvajanju in dobremu počutju. V masažno – lepotnem centru ponujajo z dotiki vrhunskih maserjev različne masaže in sprostitvene rituale ter nege in programe oblikovanja telesa. Terme imajo za obiskovalce na voljo tudi kompleks savn z atraktivno ponudbo parnih in finskih savn ter dodatno ponudbo za izvajanje Kneippovega programa. Zanimiva je tudi ponudba savnanja ob polni luni, ki se izvajajo ob določenih datumih v času polne lune, ko smo bolj čuteči in občutljivi.

V hotelih Vita in v Zdraviliškem domu se nahajajo bazeni s termalno vodo, ki vsebujejo primerne količine kalcija, magnezija in hidrogenkarbonata ter so glavni zdravilni dejavnik v Termah Dobrna. Termalna voda v Dobrni je zdravilna predvsem za bolnike s perifernimi obolenji ožilja in bolnike z nevrološkimi težavami. Potrjeno je, da ima zdravilne učinke tudi na bolnike s sladkorno boleznijo, povišanim krvnim pritiskom in lažjimi boleznimi srca in dihal.V termah nudijo tudi pestro ponudbo različnih vrst kopeli, od klasičnih in kopeli z dodatkom eteričnih olj in zelišč do romantične kopeli v dvoje ter kopeli za družine.

Terme Dobrna ima tudi lastno linijo izdelkov za intimno nego z dodano zdravilno termalno vodo iz vrelca Term Dobrna. Med drugimi lahko dobimo termalni gel za sproščanje in vlažilno kremo za intimno rabo in tekoče milo za nego telesa.

Prenočili boste lahko v zdraviliškem domu ali v hotelih Vita, Park ter Vita Higiea. Poleg vseh omenjenih glavnih storitev vam v termah ponujajo še razne kulinarične in gostinske storitve, izlete, športne in rekreacijske storitve ter še mnogo več. Terme Dobrna imajo torej ključen poudarek na ponudbi zdravstvenih storitev, saj postavljajo zdravje in programe, ki vplivajo na dobro počutje, na prvo mesto. Poleg tega lahko s ponudbo wellness storitev, bazenov in drugih storitev zadovoljijo tudi druge želje obiskovalcev, ki iščejo v termah zgolj oddih ali druge aktivnosti. Okolica term je poleg tega zelo privlačna in udobna, tako da nam oddih v teh termah zagotovo lahko predstavlja zelo lepo in zanimivo izkušnjo.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano