back to top
DomovTermeTerme Čatež

Terme Čatež

Terme Čatež so največje slovensko naravno zdravilišče in športno-rekreacijsko turistično središče, katerega sestavljata dve rivieri, in sicer poletna (zunanji bazenski kompleks) ter zimska (notranji bazenski kompleks). Nahajajo se na Dolenjskem, 1,5 km stran od naselja Čatež ob Savi, ime pa so dobile po nekakšnem škratu imenovanem Čatež.

Čateške toplice skozi zgodovino

Tople vrelce so na področju današnjih term prvič odkrili že leta 1797, a jih je nato preplavila Sava. Ponovno so jih odkrili grofje Attemsi, ki so dovolili brežiškemu Frančišku, da je zgradil prvo privatno kopališče s kabinami in lesenim bazenom. V letih 1924 in 1925 so toplice pričeli urejati v zdravilišče, od leta 1963 naprej pa so se razvile v moderni objekt kot ga vidimo danes.

Čateške toplice v sodobnosti

Danes v termah zdravijo predvsem revmatične, nevrološke, ženske ter kožne bolezni, bolezni srca in ožilja, visok krvni tlak ter nudijo rehabilitacije bolnikom po različnih poškodbah. Poleg zdravstvenih storitev je gostom na voljo pester vodni program, wellness center z različnimi masažami, savnami ter rimsko-irskimi kopeli.

Ponudba

Gostje se lahko nastanijo v hotelih Toplice, Čatež in Terme, na voljo pa so jim tudi počitniške hišice ter kamp. Terme Čatež imajo tudi bogato športno-rekreacijsko ponudbo s fitness studiem, športnimi igrišči kot so tenis, mini golf,.. Cveti pa tudi kongresni center. Doživljajske počitnice v objemu narave pa zagotovo popestrita Gusarski zaliv, kjer ponujajo počitnikovanje v 20-ih plavajočih hišicah na jezeru ter Indijanska vas s 25-imi šotori.

V bližini term si gostje lahko privoščijo pohodništvo, kolesarjenje, ribolov, čolnarjenje, se odpravijo na grad Mokrice, obiščejo vinsko klet, park Kostanjevica, grad Brežice z viteško dvorano, naravni park Jovsi,..

V Termah Čatež lahko človek resnično zadiha s polnimi pljuči, saj celotno vzdušje spodbuja k aktivnosti in pozitivno deluje na vse, ne glede nato ali so to mladi po letih ali mladostni po duhu ali so prišli sem po zdravje ali na počitnice. Rdečo nit pa zagotovo prepleta dejstvo, da je to idealna turistična destinacija za vseh 365 dni v letu.

Termalna riviera

Termalna riviera (zimska in poletna) ponuja s svojimi različnimi bazeni in tobogani zabavo za vso družino v vseh letnih časih. Cene dnevnih vstopnic se gibajo od 11 do 16 € za odrasle ter od 9,50 € do 13 € za otroke – odvisno od letnega časa in dneva v tednu. Vse ostale storitve (savna, solarij) so na voljo za doplačilo.

Urška Zlodej

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano