back to top
DomovTermeTerme Banovci

Terme Banovci

Terme Banovci so manjše terme s termalno vodo nekdanjega Panonskega morja, ki se nahajajo v Pomurju. Terme in hoteli se nahajajo sredi neokrnjene prleške narave in nudijo obiskovalcem gostoljubno udobje in nastanitev. Te terme so idealne predvsem za družinske počitnice, saj redno nudijo bogate animacijske programe za otroke in starše. V okolici Banovcev lahko dobimo tudi veliko znamenitosti, ki so vredne ogleda, kot so: babičev mlin v Veržeju (plavajoči mlin na reki Muri), čebelarski muzej v Krapju, Ljutomer z vinorodnim okolišem Jeruzalema, tropski vrt Dobrovnik, grajsko Goričko, božično vas v Banovcih in še mnogo več. V termah se gostje lahko odločijo za bivanje v hotelu ali hotelskem naselju Zeleni gaj ter bivanje v kampu, in sicer je na voljo navaden in nudističen kamp Zeleni gaj. Obiskovalci term lahko tako izbirajo obliko in vrsto nastanitve, ki jim najbolj ustreza.

V termah Banovci ponujajo razne aktivnosti in storitve, kot se za sodobne terme tudi spodobi. Lahko izbiramo med aktivnimi oddihi, ki vključujejo športne in rekreativne aktivnosti ali wellness storitvami za bolj sproščujoče počitnice. Poleg omenjenih storitev so na voljo bazeni in vodni parki s termalno vodo ter kampiranje v sklopu kampov Sava Hotels & Resorts.
Za družine z rekreativnim in športnim duhom so organizirane razne aktivnosti, kot so kolesarski in pohodniški izleti, paintball, rafting na reki Muri, jahanje, pohodi ter igre brez meja, ki so ob sobotnih poletnih popoldnevih organizirane v termah Banovci v sodelovanju s turističnimi, športnimi in ostalimi društvi. V kompleksu term se nahajajo še plavalni bazen, tenis igrišče, igrišče za odbojko itd. Izbira športnih aktivnosti v termah je torej kar pestra, saj imamo na voljo rekreacije za vse okuse.

Če si v termah želimo več počitka in razvajanja, ga lahko najdemo v manjšem wellness centru, ki ponuja razne storitve, kot so npr. nege telesa in obraza, razne kopeli (med katerimi dobimo tudi zvočno kopel z gongi), aromaterapije (s toplotnimi in fango oblogami), savne itd.

Poleg omenjenih ponudb se v termah Banovci nahaja kopališče z vodnim parkom, ki ponuja približno 2.000 m2 vodnih površin. V bazenih lahko dobimo različne vrste vodnih užitkov, kot so podvodne masaže, bazeni s slapovi in tobogani ter vodnimi vrelci. Temperature bazenov se gibljejo med 34−38 °C. Ločeno od ostalega kopališča lahko dobimo še bazene za naturistične kopalce, ki imajo na voljo termalni wellness bazen in Kneippov bazen s številnimi vodnimi atrakcijami. Termalna voda, ki se pretaka v sklopu bazenov in term Banovci, je s področja nekdanjega Panonskega morja in je bogata s fluoridom, ki pripomore k lajšanju revmatičnih tegob in tegob pooperativnih stanj gibalnega sistema.
V termah Banovci imamo torej, kljub dejstvu, da gre za manjše terme, veliko izbiro ponudb za različne okuse. Obiskovalci bodo sami izbrali vrsto nastanitve in aktivnosti, ki jim najbolj ustrezajo, pa naj bodo to počitnice v sproščajočem in mirnem stilu ali športnem duhu oziroma rekreativnem stilu.

Cenik

Kar se cen tiče, priporočamo, da spremljate na njihovi spletni strani, kakšne posebne ponudbe ponujajo. Cene so namreč odvisne tudi od tipa nastanitve, ki ga izberete.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano