back to top
DomovTermeTerme 3000

Terme 3000

Terme 3000 ali kot so bile dolgo znane kot Moravske toplice, so terme, ki se nahajajo v Prekmurju, natančneje v okoli Murske Sobote. Stare so že več kot 50 let, ko se je tukaj iskala nafta, a se je našlo drugo bogastvo – termalna voda, kar je hitro pripeljalo do razmaha termalnega turizma.

Lega sredi Prekmurja, nedaleč od Goričkih gričev, je idealna za kolesarjenje. Široka ravnina polna kolesarskih poti je idealna za uživanje v vetrcu, ki nastaja v naših laseh, ko kolesarimo, nad nami pa letijo štorklje. Bližina Goričkega pa je super za tiste, ki radi zakolesarijo tudi malo navkreber. Če boste imeli srečo, vas bodo prijazni domačini povabili na kako pristno prekmursko kosilo. Če pa take sreče ne boste deležni, pa si bo gotovo kdo vzel čas in z vami malo poklepetal. Ko ste že enkrat tam, pa se splača narediti krajši izlet do Mure oz. do mlina na Muri, kjer še zmeraj meljejo moko na starinski tradicionalni način.

Same Terme 3000 so bile prenovljene nedolgo nazaj in sedaj vam na 5.000 kvadratnih metrih nudijo kar 26 bazenov. Ti so tako na prostem, kot pokriti, tako da lahko tudi pozimi uživate v blagodejni termalni vodi. Terme 3000 so terme, ki niso a priori namenjene le upokojencem in družinam. Tobogani, med njimi znamenita prosti pad in aqua loop, gejzirji, divja reka z brzicami, skoki v vodo in še in še je možnosti, na katerih se bodo zabavali stari in mladi.

Seveda pa Terme 3000 ponujajo še marsikaj drugega. Finske savne, turške savne, solarij je le nekaj stvari iz bogate ponudbe Term 3000. Tudi lačni in žejni ne boste, saj vam je na voljo odlična restavracija in pivnica z velikim izborom piv ter predvsem vin iz mnogih koščkov sveta. Za otroke pa je na voljo odličen prostor, kjer se lahko igrajo, tako da je tudi ta skrb odveč.

Cenik

Cene se gibljejo v različnem razponu, saj je lahko pri njih kampirate, najamete bungalov ali apartma ali pa počitnikujete v hotelu. Prav tako imajo vedno kakšne posebne ponudbe, npr. ena nočitev brezplačno.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano