back to top
DomovPotovanjaSpoznajmo Tenerife

Spoznajmo Tenerife

Tenerife so največji izmed otokov karibskega arhipelaga. Poznani so po značilni trikotni obliki in so tekom let postali vse bolj priljubljena turistična destinacija. Mnogi Tenerife opisujejo kot pravi raj na zemlji, s pestro ponudbo hotelov najvišje kakovosti, mnogimi bari in restavracijami ter zagotovljeno zabavo. Na plažah se je tako moč zabavati podnevi kakor tudi ponoči. Tenerife so tako popolna popotniška destinacija – idealni so, če si želite lepih plaž, čistega morja, dobre hrane in zabave, ne bodo pa vas razočarali niti, če na svojih počitnicah iščete tudi naravne lepote.

Tenerife so turistično in gospodarsko središče Kanarskih otokov. Med vsemi sedmimi otoki so tudi najbolj gosto poseljen otok. Letno Tenerife obišče kar pet milijonov turistov. Pa si poglejmo, zakaj je temu tako!

Svetovni karneval v Santa Cruz de Tenerife

Otok v glavnem mestu Santa Cruz de Tenerife gosti enega izmed največjih svetovnih karnevalov. Karneval se odvija vsako leto februarja in pritegne ljudi iz celega sveta. Po priljubljenosti velja ta karneval za drugega najbolj priljubljenega na svetu, takoj za znanim in izjemno priljubljenim karnevalom v Rio de Janeiro, v Braziliji.

Naravne lepote vulkanske pokrajine

Tenerife se lahko pohvalijo tudi z naravnimi lepotami. Na otoku se nahaja 29 metrov širok vulkanski krater v narodnem parku Las Canadas del Teide. Z gondolo se je moč povzpeti tudi na 3.718 metrov visok ognjenik El Teide, ki velja za najvišjo točko Španije. Ognjenik je uvrščen tudi na Unescov seznam in velja za tretji najvišji ognjenik na svetu. Vulkan Teide velja za najvišjega v Atlantskem oceanu. Gondola popotnika pelje 160 metrov pod sam vrh vulkana. Obiskovalci si lahko ogledajo vulkansko pokrajino, ki je prepredena s pepelnatimi koriti ter strugami lave. Prav tako je izjemno lepa naravna znamenitost z minerali obarvano skalovje.

Čudovite plaže

Mnogi popotniki Tenerife seveda obiščejo tudi zaradi kopanja in lepih plaž. Med najbolj lepe in priljubljene sodi plaža Jardin Puerto de la Cruz. Če iščete bel peščen pesek in senco palm, potem je odlična tudi plaža Las Teresitas. Mnogi plaže na Tenerifih uvrščajo med najlepše plaže na svetu.

Otok večne pomladi

Tenerife je otok s čudovito klimo in izjemno prijetnimi temperaturami skozi vse leto. Vse to se odraža na bujnem rastlinju oziroma vegetaciji. Na otoku je vse leto zmerno toplo podnebje. Pozimi so temperature med 20 in 22 stopinjami, poleti pa med 26 in 28. Posebnost otoka je tudi raznolikost – medtem ko uživamo v prijetnih temperaturah na plaži, lahko na vrhu ognjenika Teide še vedno vidimo sneg. Ker je klima prijetna skozi vse leto, lahko Tenerife obiščemo kadar koli v letu.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano