back to top
DomovPotovanjaTahiti – sanjski otok

Tahiti – sanjski otok

Zagotovo ste že kdaj sanjarili o počitnicah na kakšnem sanjskem eksotičnem otoku, ki bi vam nudil vse, kar bi potrebovali za sanjski dopust. Eden takšnih otokov (in morda celo najlepši) je zagotovo Tahiti, ki je s čudovitimi plažami, pokrajinami, turkiznim morjem ter še številnimi drugimi lastnostmi eden najpopularnejših otokov na svetu.

Nekaj o otoku

Tahiti ali t.i. »otok ljubezni« je največji otok Francoske Polinezije, ki leži v južnem Tihem oceanu. Otok je bil oblikovan iz vulkanske aktivnosti ter obiskovalcem nudi poleg okoliškega koralnega grebena tudi hribovito pokrajino. Ker spada Tahiti pod kolonijo v Franciji, je francoščina tudi glavni jezik na otoku, čeprav se tam govori tudi v Reo Maohi jeziku (jezik Tahitian).

Biseri in zanimivosti na otoku

Otok je predvsem znan po sanjskih plažah in neverjetno čistem morju, zato je zelo primeren za tiste, ki si želijo miru in počitka ob čudovitem razgledu. Veliko ljudi, ki so otok že obiskali, ga pogosto poimenujejo kar raj na zemlji, kar samo opiše tamkajšnjo pokrajino. Kljub temu je otok tudi precej živahen, zato je primeren tudi za tiste, ki si želijo bolj aktivnih počitnic. Poleg plaž in morja najdete na otoku še precej zanimivosti in aktivnosti, s katerimi se lahko ukvarjate. Izpostavimo lahko najprej potapljanje in snorklanje, saj je krasen podvodni svet poln koralov ter zanimivih in nenevarnih morskih prebivalcev (plavate lahko z delfini, nenevarni skati in morskimi psi, ribah krasnih barv itd.). Ljubitelji hoje se lahko odpravijo na razne pohode, kjer postopoma odkrivajo naravo in skrite kotičke otoka. Dodatna pozitivna lastnost je zagotovo prebivalstvo otoka, saj so domačini vedno gostoljubni in prijazni do turistov, poleg tega pa lahko ob večernih urah uživate ob raznih domačih plesih in domačih običajih ter zabavah, ki jih prirejajo v tamkajšnjem slogu.

Kdaj se odpraviti na sanjski otok in kakšne so cene?

Če ste se odločili obiskati ta čudoviti otok, vas verjetno najbolj zanima, kdaj potovati ter kakšne cene lahko pričakujete. Kar se tiče vremena v Francoski Polineziji je čez leto večinoma suho in idealno, vendar kot vsak kraj ima tudi deževna in hladnejša obdobja. Od novembra do marca je na otoku toplo in vlažno obdobje, največ dežja je običajno v novembru in decembru, zato sta ta dva meseca verjetno najslabša za obisk. Kljub temu je potrebno dodati, da dež običajno traja cca. 20-30 min, nato je lahko vreme spet sončno. Suho obdobje, ki pa je tudi nekoliko hladnejše, pa traja od aprila do oktobra.

Cene za obisk Tahitija so seveda zelo različne glede na čas odhoda ter ponudbe pri različnih agencijah. Ker je ta otok od nas zelo oddaljen, so tudi cene letalskih prevozov kar visoke. Po kratkem iskanju smo ugotovili, da se okvirne cene 10 dnevnega oddiha na Tahitiju z vključenim letalskim prevozom in drugimi storitvami gibljejo od 2500 € naprej. Seveda je cena odvisna tudi od tipa namestitve in kategorije. Ponudbe pa lahko dobite tudi pri številnih agencijah, ki poslujejo pri nas, zato le poiščite najugodnejšo ter uživajte v počitnicah, ki se jih boste zagotovo za vedno spominjali.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano