back to top
DomovSmučiščaSmučišče Vogel

Smučišče Vogel

Nad Bohinjskim jezerom v občini Bohinj se nahaja eno večjih smučišč, ki jih lahko dobite pri nas – smučišče Vogel. Do tega smučišča lahko pridete z žičnico, ki se nahaja tik nad Bohinjskim jezerom in vas pripelje do smučišča v zelo kratkem času.

Naravno smučišče, obdano s čudovitim okoljem

Smučišče Vogel se nahaja na lepi lokaciji za preživljanje zimskih (in tudi poletnih) dni. Veličastno naravno okolje, ki obdaja ta kraj, ter pestra izbira odličnih storitev vam omogoča čudovito doživetje. Poleg tega je edino naravno smučišče v Sloveniji, kjer je izdelava umetnega snega prepovedana in kjer se smuča samo po naravnem snegu, ki zapade pozimi. Na varovanje naravnega okolja na smučišču so posebej pozorni, ker smučišče leži v Triglavskem narodnem parku. Na nadmorski višini med 796m in 1800m vam to smučišče ponuja dobrih 78 hektarjev naravnih smučarskih prog. Skupna dolžina smučarskih prog je 22km, kjer dobite 9,5 km lahkih prog in 12,5 km težkih prog. Najvišja točka gore je na nadmorski višini 1800m, kjer se nahaja najvišja žičniška naprava. Ostali dve napravi se nahajata na nadmorskih višinah 1535m (zgornja postaja žičnice) in 560m (spodnja postaja žičnice). Poleg teh žičnic dobite na smučišču še razne druge smučarske naprave, ki služijo prevažanju in premikanju smučarjev med progami. Te naprave so razne štirisedežnice, enosedežnice, vlečnice ter tekoči trak v otroškem parku.

Ostale zanimive storitve v sklopu smučišča

Na smučišču dobite smučarske in druge storitve, ki skrbijo za vaše dobro počutje in zabavo. Poleg gostinskih in hotelskih storitev, kjer poskrbijo za vašo nastanitev in prehrano, lahko dobite v sklopu smučišča še otroški in snežni park. Otroški park je seveda namenjen najmlajšim, ki se lahko zabavajo na progi za sankanje in vrtiljaku, ki je posebej namenjen in narejen za otroke, ki nimajo še dobrih smučarskih izkušenj, ali so prvič na smučeh. V sklopu tega parka je poskrbljeno tudi za starše, saj lahko njihove otroke pazijo direktno s terase okrepčevalnice, ki se nahaja na zgornji postaji nihalne žičnice. Poleg tega je potrebno omeniti, da je ta park popolnoma brezplačen. Tudi nekoliko starejši obiskovalci smučišča, ki so ljubitelji bolj adrenalinskih snežnih podvigov, pridejo na Voglu na svoj račun, saj jim je tam na voljo eden najboljših snežnih parkov v Sloveniji. Snežni park vam ponuja užitke na več skakalnicah ter ostalih elementih (raili in boksi), ki so primerni tako za začetnike kot profesionalne uporabnike. Druge storitve, ki jih lahko še dobite, so tekaške proge, šole smučanja, trgovina za servis in izposojo smučarske opreme, sankanje z gumenjaki, turna smuka in še mnogo več.

Jadralno padalstvo v zimski sezoni

Ob prej omenjenih zimskih in drugih storitvah na smučišču je posebno omembe vredna še ponudba jadralnega padalstva v zimski sezoni, saj Vogel spada med najboljše in najlepše vzletne točke pri nas. Vzletna točka za jadralne padalce se nahaja na vzhodni strani Orlovih glav, približno 100 m od izstopnega mesta vlečnice Konta. Ta točka je za jadralno padalstvo odlična, saj vas lahko ponese po severnih pobočjih gora nad Bohinjem in vam nudi čudovite panoramske polete in razglede nad okolico.

Smučišče Vogel vam torej s svojo pestro ponudbo zanimivih zimskih storitev in s svojimi 22km dolgimi smučarskimi progami ponuja več kot dovolj, da se boste po prvem obisku še radi vračali. Čudovito naravno okolje in smučarske proge so le še dodatna vrednost, za katero je obisk smučišča priporočen.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano