back to top
DomovSmučiščaSmučišče Soriška planina

Smučišče Soriška planina

Smučišče Soriška planina je manjše, a zelo prijetno slovensko smučišče, ki se nahaja v bližini Bohinja. Na nadmorski višini od 1287 m do 1550 m vam ponuja cca. 25 hektarjev smučišč, ki so posebej primerna predvsem za družine in tiste, ki se komaj učijo smučarskih prvin. Smučišče je oddaljeno zgolj 13 km od Bohinjske Bistrice in 60 km od Ljubljane.

Obdaja ga neokrnjena narava, kjer lahko uživate že zgolj ob čudovitem razgledu na bližnje in daljne vrhove, ki obdajajo Soriško planino ter ob dihanju svežega in čistega zraka. Posebej ob lepem vremenu in v poletnem času je smučišče Soriška planina tudi izredno priljubljeno izhodišče za krajše ali daljše izlete, saj se lahko iz bližnjega parkirišča odpravite na razne zanimive destinacije in pohode, kot so pohod na Dravh in Lajnar, Slatnik, Možic itd. Na pohode se lahko odpravite tako v poletnem kot tudi v zimskem času, saj pot ni zahtevna. V zimskem času morate biti vsekakor primerno opremljeni, saj zahtevajo poti zaradi pomrznjenega snega in morebitne megle nekoliko več previdnosti.

Ponudba športnih in rekreativnih aktivnosti

Poleg smučarskih storitev vam smučarski center Soriška planina čez celo leto ponuja široko paleto drugih aktivnosti, ki poskrbijo za vaše dobro počutje in zabavo. V okviru smučišča lahko dobite razne gostinske ponudbe, kjer si med eno in drugo smuko lahko odpočijete ter prigriznete. Ostale storitve so še smučarska šola, kjer se lahko predvsem otroci naučijo smučarskih prvin pod vodstvom izkušenih smučarskih učiteljev, ter tekaške in sankaške proge, ki so namenjene tistim, ki se v zimskem času ne ukvarjajo zgolj s smučanjem, ampak uživajo tudi ob drugih aktivnostih.

Smučišča

Proge na smučišču Soriška planina so skrbno urejene in primerne tako za zahtevne kot manj zahtevne smučarje. Primerne so tudi za organiziranje raznih manjših smučarskih tekmovanj, idealne pa so za družine ali smučarske skupine, ki iščejo ustrezne smučarske proge za mirne in sproščene smučarske užitke. Smučišče razpolaga s tremi vlečnicami in eno dvosedežnico, ki vas pomikajo po slalomskih, veleslalomskih in smuk progah. Smučarske proge merijo v dolžino približno 7 km in zajemajo 1 km težkih prog, 4 km srednjih prog in 2 km lahkih prog. Na smučišču dobite tudi homologirano progo za FIS tekmovanja, kjer lahko izkušenejši smučarji trenirajo, ali se udeležijo večjih tekmovanj. Poleg smučarskih stez dobite še urejeno 5 km dolgo tekaško progo Jelovice.

Smučarske vozovnice

Vozovnice, ki jih dobite za smučanje v smučarskem središču Soriška planina, so lahko poldnevne, enodnevne ali večdnevne. Poleg raznih sezonskih ugodnosti in popustov, ki jih med smučarsko sezono lahko dobite, ponuja smučarski center tudi znižane cene in popuste na vozovnice za otroke, dijake in študente. Tisti, ki se želijo prepustiti smučarskim užitkom zgolj za kratek čas, dobijo tudi urne vozovnice, ki veljajo za določen čas. Te so primerne predvsem za tiste, ki živijo v neposredni bližini smučišča in si lahko privoščijo le nekaj urno smuko.

Majhno, a zanimivo smučišče

Čeprav je smučišče Soriška planina res manjše smučišče, vam kljub temu ponuja vse, kar potrebujete za smučanje in uživanje ob različnih zimskih aktivnostih. Poleg tega ne smemo pozabiti na zanimive pohode in izlete, ki se jih lahko udeležimo. Smučišče je zato za ljubitelje omenjenih aktivnosti zagotovo vredno ogleda.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano