back to top
DomovSmučiščaSmučišče Rogla

Smučišče Rogla

V osrčju Pohorja, na oddaljenosti približno 15 km od Zreč, se nahaja eno večjih in najpomembnejših smučišč v Sloveniji – smučišče Rogla, ki na nadmorski višini 1517m poskrbi in ponuja vse potrebno za uživanje v zimskih radostih.

Smučanje od pozne jeseni do zgodnje pomladi na odličnih progah

Smučišče Rogla že vrsto let privablja na svoje proge smučarje iz vseh držav, ki domov odhajajo zadovoljni in se redno vračajo. Uspeh smučišča potrjujejo tudi številna domača in mednarodna priznanja, ki jih je Rogla prejela v preteklih letih. Na Rogli vam z modernimi sistemi umetnega zasneževanja zagotavljajo primernost smučarskih prog in smučarske užitke od pozne jeseni do zgodnje pomladi. Vsekakor obiskovalcem smučišča zagotavljajo letno vsaj sto smučarskih dni, kjer lahko smučarji uživajo v njihovem najljubšem hobiju. Površina smučarskih stez je približno 100 hektarjev, kar uvršča smučišče med največje smučarske površine v Sloveniji. Na omenjenih progah se nahajajo smučišča za vse kategorije smučarjev – začetnike, izkušene smučarje, rekreativce, vrhunske smučarje in tekmovalce. Za omenjene smučarje je na voljo 11 vlečnic in dve štiri-sedežnice. Proge, ki so lahko lažje, srednje težke in težke, pa se raztezajo na dolžini več km.

Široka ponudba storitev za vse okuse

V sklopu smučišča Rogla lahko dobite veliko smučarskih in drugih storitev, kot se za takšno smučišče tudi spodobi. Servis in izposoja smučarske opreme vam omogoča, da obiščete smučišče brez lastne opreme, saj vam v omenjeni izposojevalnici priskrbijo vse, kar potrebujete za smučanje, od obleke do smučk ter palic. Za mlajše goste in otroke je poskrbljeno v smučarskem vrtcu na snegu, kjer se nahajajo tudi številna otroška igrala in je organizirano varstvo otrok.

Ljubitelji adrenalinskih športov in adrenalina na splošno bodo zagotovo zadovoljni z aktivnostmi, ki jih ponuja Fun park Rogla. V tem parku lahko predvsem deskarji in »free style« smučarji uživajo na urejenem poligonu, kjer lahko preverijo in vadijo njihove akrobatske sposobnosti na snegu. V Fun parku se redno dogajajo in organizirajo tudi tekmovanja in dogodki, ki poskrbijo, da obiskovalcem zagotovo ni dolgčas.

Ostale zanimive storitve na smučišču so še nočna smuka, kjer lahko od četrtka do nedelje uživate v smučanju ponoči na osvetljenih smučiščih (Košuta in Jasa). Za tiste, ki šele spoznavajo smuči in smučanje, je na voljo tudi zimska Šola snežnih športov Intersport, ki vam ponuja tečaje za začetnike in napredne tečaje za tiste, ki bi radi njihov stil smučanja še izboljšali. Ta šola je zelo dobra za začetnike, saj že vrsto let prejema tudi priznanja za najboljšo šolo smučanja v Sloveniji. Za tiste, ki si od vedno želijo spoznati smučanje, in za otroke, ki bi se radi čim prej spuščali sami po snežnih dolinah, je torej ta šola odlična rešitev.

V zimskem času vam torej smučišče Rogla ponuja vse, kar si lahko želite za uživanje zimskih dni. Smučišča Rogla pa se ne splača obiskati samo pozimi, temveč tudi poleti, ko so vam na voljo tudi druge aktivnosti, kot je kolesarjenje, pohodništvo, … Ostale storitve, ki jih lahko omenimo v sklopu smučišča so še tekaški center, poslovni turizem, šport, mladinski turizem, vrhunski šport, kulinarika, itd. Storitve, ki vam jih pripravljajo in ponujajo na Rogli, so res številne, zato se tudi to smučišče uvršča med eno večjih in boljših v Sloveniji.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano