back to top
DomovSmučiščaSmučišče Nassfeld

Smučišče Nassfeld

Smučišče Nassfeld je večje avstrijsko smučišče, ki sodi celo med 10 najboljših smučišč v Avstriji. Le-to vam ponuja veliko smučarskih in drugih storitev ter vam s povprečno 8 m novozapadlega snega na sezono garantira obilo sneženih užitkov.

Vse za preživljanje zimskega časa

Velikost smučišča in raznolikost prog so največje prednosti smučišča Nassfeld, saj tu dobite več kot 110 km smučarskih prog in stez (11 km težkih, 69 km srednjih in 30 km lahkih) ter veliko območje, ki je namenjeno deskarjem in prostemu slogu. Smučišče vam torej zagotovo ponuja dolge in zanimive smučarske izzive, ki bodo zagotovo zadovoljili tudi bolj zahtevne smučarje, ki iščejo vedno nove izzive. V sklopu smučišča dobite tudi več kot 80 km lažjih in težjih tekaških, kjer bodo zadovoljni tudi smučarji tekači. V istem sklopu najdete še cca. 55 km zimskih pohodniških poti, sankaških prog ter 55 hektarjev naravne ledene površine.

Ljubiteljem adrenalina je na voljo najbolj spektakularni snežni park na vrhu Gartnerkofla, kjer lahko deskarski profesionalci s pomočjo skakalnic poletijo vse do višine 14 metrov. V snežnem parku pa ne pridejo v poštev zgolj izkušeni deskarji, saj se tam nahaja tudi začetniška linija s »flat, rainbow in up&down boxom«, kjer lahko vadijo in se učijo začetniških deskarskih prvin. Dostop do parka je omogočen preko žičnice, ki vas popelje direktno do omenjenega parka.

Naprave in varnost

Na smučišču dobite veliko število raznih smučarskih naprave, kot so žičnice in sedežnice, ki poskrbijo, da hitro in varno pridete do vrha posameznih smučarskih prog. Poleg tega je na smučišču poskrbljeno tudi za ustrezno varnost obiskovalcev. V sklopu smučišča dobite še »službo za proge«, ki že vrsto let uspešno deluje po pooblastilu in naročilu upraviteljev žičnic in prog. Možje, ki delujejo za omenjeno službo, so vpadljivo oblečeni in smučarjem te deskarjem nudijo vse potrebne napotke in informacije, ki jih potrebujejo ter skrbijo za splošno varnost na smučišču.

Prosti slog in nočna smuka

Na smučišču Mokrine/Nassfeld lahko uživate tudi s smučanjem v prostem slogu, kjer se odpravite v meter visok pršič. Območja za prosti slog so ustrezno označena in nudijo deskarjem in smučarjem vse, kar jim srce poželi. Poleg dnevne smuke vam smučišče Nassfeld ponuja tudi možnost smučanja ponoči, kjer izbrane proge osvetljujejo reflektorji tako, da vam proge ponujajo posebno atmosfero za smučanje. Za vse ljubitelje nočne smuke smučišče ponuja tudi posebno ponudbo, imenovano »pisane proge«, kjer dobite pisane proge namesto belih, ki vam nudijo še več zabave.

Zanimive storitve, ki jih še dobite na smučišču, so vožnja s sanmi na konjsko vprego ter druge zabavne športne discipline (kjer dobite enajst ultimativnih trendovskih športnih pripomočkov za izvajanje posebnih zimskih športnih disciplin). Za družine, ki potrebujejo smučišča po meri, dobite tri družinska smučišča, ki so idealna prav za smučanje z otroci, saj so tam, poleg ustreznih smučarskih prog, še sankaške proge, pohodniške poti in različne wellness in druge ponudbe. Dodatne storitve, ki jih dobite na smučišču, ali v sklopu smučišča Mokrine/Nassfeld, so še izposoja in servis smučarske opreme, smučarske šole, smučarski avtobus in koče oz. apartmaje za prenočitev in nastanitev gostov smučišča ter gostinske in druge ponudbe.

Velikost smučišča Mokrine/Nassfeld ter njegova raznolikost in pestrost storitev in ponudb zagotovo uvršča to smučišče med najboljša smučišča, ki jih je vredno obiskati v zimskem obdobju. Dejstvo, da spada med najboljša smučišča v Avstriji, je le še dodaten razlog in dokaz, da je to smučišče odlična izbira za preživljanje prijetnih smučarskih in drugih trenutkov.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano