back to top
DomovSmučiščaSmučišče Mariborsko Pohorje

Smučišče Mariborsko Pohorje

Turistično središče in smučišče Mariborsko Pohorje vam v osrednjem grebenu Pohorja tako pozimi kot poleti ponuja veliko ponudbo turističnih storitev s številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. Pohorje je že leta zelo priljubljena turistična rekreacijska točka, ki k sebi privablja številne obiskovalce vseh generacij. V tem kraju lahko uživate v zasneženih smučiščih, tekaških in pohodniških poteh in z raznimi drugimi rekreacijskimi in adrenalinskimi aktivnostmi.

Smučišče in smučarske poti

Na nadmorski višini od 325m do 1327 m vam to smučišče ponuja več kot 41 km urejenih smučarskih prog z različnimi stopnjami težavnosti. Smučišča so redno oskrbovana in urejena ter povezana s petimi sedežnicami, 16 vlečnicami ter eno krožno – kabinsko žičnico (do katere lahko pridete kar direktno z mestnim avtobusom). Poleg tega lahko dobite na grebenih Pohorja še dobrih 27 km tekaških prog. Smučarske proge, ki so vam na voljo na tem smučišču, so ustrezno označene glede na težavnost in namen. Na smučišču lahko koristite 23,5 km lahkih prog, 13 km srednje težkih ter 5 km težkih prog, ki so namenjene bolj izkušenim smučarjem. Poleg omenjenih prog, razvrščenih po težavnosti, so vam na voljo še prej omenjene tekaške proge, proge za nočno smuko (10 km) ter približno en kilometer sankaške proge, kjer lahko uživate v sankanju z otroci oziroma tistimi, ki ne znajo stati na smučeh.

Vsi, ki obožujete smučanje, zagotovo lahko na tem smučišču pridete na svoj račun. Za dnevno uživanje v zimskih radostih so vam na voljo enodnevne vstopnice, kjer se cene spreminjajo glede na vrsto vozovnice in čas ter celoletne vozovnice, s katerimi se lahko kadarkoli odločite za spust po snežnih progah. Smučišče v sezoni smučanja organizira tudi avtobusne prevoze, ki vas pripeljejo do smučišča ter vam ponuja organizirane šole smučanje in druge storitve.

Snow and fun in doživetja na snegu

V sklopu smučišča vam Mariborsko Pohorje v svojih storitvah ne ponuja samo odlične organizacije aktivnosti na smučiščih, ampak tudi vso potrebno infrastrukturo, ki vam omogoča doživljanje edinstvenih in prijetnih izkušnje. Posebno pozornost lahko namenimo organiziranim programom aktivnosti, ki vam jih pripravijo. V njihovi ponudbi doživetij na snegu lahko dobimo:

  • smučarsko tekmovanje v veleslalomu,
  • nogomet XXL (različica ročnega nogometa, ki ima namesto figur na igralni površini med seboj povezane ljudi),
  • NE olimpijske igre (animacijsko voden zabavni program na snegu, ki vključuje razne igre – nogomet na snegu, hokej, vlečenje vrvi, skupinska hoja po smučeh,…),
  • tek na smučeh,
  • zimski paintball,
  • orjaška gugalnica, iskanje izgubljenega zaklada , krplanje,… in še mnogo več.

Smučišče Mariborsko Pohorje vam torej veliko ponuja. Poleg omenjenih smučišč in storitev je potrebno omeniti, da na smučiščih poskrbijo tudi za vašo varnost ter vam ponujajo še veliko drugih storitev (npr. brezplačen internet na smučišču, servis in izposojo smučarske opreme itd.). Z večdnevno smučarsko vozovnico, kupljeno na Mariborskem Pohorju, pa lahko smučate ali deskate tudi na Kopah, Ribniškem Pohorju in Kranjski Gori, kar je še dodatna prednost in pozitivna storitev, ki so jo pripravili za vas.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano