back to top
DomovSmučiščaSmučišče Krvavec

Smučišče Krvavec

Smučišče Krvavec je turistično rekreacijski center, ki se nahaja v občini Cerklje na Gorenjskem. To smučišče je tudi najbližje smučišče mednarodnemu letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

V sklopu smučišča poleg prog najdete še veliko drugih storitev, ki so namenjene smučarjem in drugim obiskovalcem. Ob smučišču in v bližnji okolici se nahajajo hoteli in apartmaji, ki so namenjeni obiskovalcem, ki si želijo večdnevnega smučanja in uživanja na Krvavcu.

Odlične in skrbno urejene smučarske proge

Na nadmorski višini od 1450m do 1971m vam smučišče Krvavec nudi dobrih 30 km skrbno urejenih in ustrezno pripravljenih smučarskih prog, ki imajo odlične pogoje za smučanje na naravnem in kompaktnem snegu. Proge so razgibane in primerne za vse smučarje, tako začetnike oziroma srednje izkušene smučarje kot tudi za profesionalce in smučarje rekreativce oziroma tekmovalce. Na smučarski površini 100 hektarjev vam smučišče ponuja 7 km lahkih prog, 15 km srednje težkih prog ter 7 km težkih prog. To smučišče je eno večjih v Sloveniji, kjer lahko dobite daljše težje proge, ki so namenjene izkušenejšim smučarjem. Poleg omenjenih prog, ločenih glede na težavnost, dobimo še približno en km proge neteptanega snega. Na smučišču se lahko pomikate s pomočjo naprav, ki vas vozijo z ene na drugo progo. Naprave, ki jih dobite na smučišču, so: krožna kabinska žičnica, razne sedežnice (od enosedežnice do šestsedežnic) in tri vlečnice, ki s kapaciteto 4500 smučarjev na dan poskrbijo, da vaš smučarski dan čim bolje izkoristite.

Ostale storitve, ki jih dobite na smučišču

V sklopu smučišča Krvavec dobite poleg omenjenih prog in nastanitev še dodatno bogato ponudbo drugih storitev, ki so povezane s smučiščem. Za tiste, ki še ne znajo smučati oziroma predvsem za otroke, dobite široko ponudbo šole smučanja, ki je namenjena obiskovalcem vseh starosti. Poleg smučarske šole najdete še servis in izposojo smučarske opreme, kjer vam v primeru raznih problemov z opremo lahko hitro in učinkovito pomagajo, da ne zapravite kupljene vozovnice. V sklopu smučišča dobite še progo z elektronskim merjenjem časa, kjer se lahko spuščate in tekmujete s prijatelji ter tako ugotovite, kdo od vas je najhitrejši smučar. Ostale storitve in ponudbe, ki so namenjene predvsem začetnikom in mlajšim smučarjem, so še: poligon za začetnike z igrali, poligon varne vožnje (kjer se naučite pravil za varno spuščanje po snegu) ter otroški trak in vrtiljak. Velika posebna atrakcija na smučišču Krvavec pa je snežni hotel oz. bolje poznana Eskimska vas Krvavec. Le-to sestavljajo ledeni igluji, ki vam ponujajo zabavno in zanimivo doživetje pod snegom. V vasi dobite tudi Iglu bare in restavracije, romantični iglu in podobno. Zagotovo je obisk te vasi zanimiva in edinstvena izkušnja.

Za dostop do smučišč, počitniških koč ter hotelov in apartmajev so za vas pripravili še eno zanimivo storitev, in sicer ski taxi. S tem se lahko enostavneje in hitreje premikate ter prevažate vašo prtljago. Ski taxi vozi na območju od zgornje postaje kabinske žičnice do Tihe doline in Kriške planine ter nasprotno.

Rekreacijsko turistični center in smučišče Krvavec vam torej ponuja vse, kar potrebujete za enodnevni ali večdnevni užitek na snegu. Na svoj račun pridejo v poštev tako ljubitelji smučanja kot tudi ljubitelji snega na splošno, saj z vsemi storitvami, ki vam jih ponujajo, znati smučati ni nujno potrebno.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano