back to top
DomovSmučiščaSmučišče Kope

Smučišče Kope

Smučišče Kope – Ribniško Pohorje se nahaja na najzahodnejšem delu Pohorja nad Slovenj Gradcem. Na nadmorski višini od 1010m do 1542m vam smučišče Kope ponuja 8 km urejenih smučarskih prog, ki jih povezuje 6 vlečnic in dve štiri-sedežnice.

Omenjeno smučišče spada pod smučarski center Kope –Ribniško Pohorje. Raznolike smučarske proge na njihovih smučiščih so položne ali strme ter primerne tako za najmlajše in smučarje začetnike kot za izkušene smučarje in deskarje.

Različne proge za izkušene in manj izkušene smučarje

V sklopu smučišča najdemo osem smučarskih prog, in sicer: Sedlo, Pungart, Velika Kopa, Pahernik, Kopnik, Mala Kopa, Kaštivnik ter Pungart 2. Na omenjenih progah lahko pridejo vsi na svoj račun. Začetniki in tisti, ki še nimajo večjih smučarskih izkušenj, se lahko počasi učijo smučarskih prvin na 3,1 km dolgih lahkih progah, ki ne zahtevajo večjega smučarskega znanja. Te smučarske steze so manj strme in primerne prav za učenje in počasnejšo smučarsko vožnjo. Tisti, ki so bolj izkušeni in ki imajo radi nekoliko hitrejšo vožnjo, pridejo na svoj račun na srednje težkih progah (3,8 km) in težkih progah (1,6 km). Te proge zahtevajo nekoliko več smučarskega znanja in niso ravno primerna za smučarje začetnike, zato so tudi ustrezno označene, da se smučarji lažje orientirajo in odločijo glede težavnosti steze, ki jo želijo prevoziti. Poleg rednega programa dnevnega smučanja vam je na smučarskih stezah Pungart in Mala Kopa na voljo še nočna smuka, kjer lahko uživate v nočnem smučanju pod vklopljenimi reflektorji nad smučiščem.

V bližini smučišča Kope (vedno pod okriljem smučarskega centra Kope – Ribniško Pohorje) najdejo na kopastih slemenih zahodnega Pohorja svoj prostor tudi tekači na smučeh, saj se tam nahajajo 15 km urejene tekaške proge. Na omenjenih progah se razprostira krasen razgled po dolinah in gorah, ki jih obdajajo, poleg tekaških aktivnostih ponujajo torej še pravo pašo za oči. Vaše bivanje v Kopah lahko popestrite tudi s sankanjem in sprehodi, ki vam poleg smučarskih užitkov ponujajo alternativno preživljanje vašega prostega časa. Predvsem s sprehodi si lahko oddahnete od hrupnega mestnega življenja in se sprehajate sredi zasneženih poti in smrekovih gozdov. Prav zato je smučišče Kope primerno tako za preživljanje zimskega časa v krogu družine in prijateljev kot tudi za samostojno oziroma krajšo sprostitev v naravi.

Tudi poleti na pohod na Kope

Smučarsko središče Kope – Ribniško Pohorje ponuja poleg standardnih zimskih smučarskih in drugih storitev tudi razne poletne storitve, med katerimi dobimo tudi pohodništvo. Ena zanimivejših tur in poti je zagotovo pot na Kope. Ta pohodniška pot, ki je ustrezno označena, vas popelje od Ribniške koče do planinske koče Grmovškov. Tamkajšnja okolica je v toplejših obdobjih obdana z naravnimi lepotami in svežim zrakom ter bogata z najrazličnejšim rastlinjem. Poleg pohodniških storitev lahko v okviru smučarskega centra kope dobite še razne druge poletne storitve.

Čeprav je smučišče Kope manjše smučišče, nam kljub temu zagotavlja obilo dobrih smučarskih izkušenj ter zanimivo in aktivno preživljanje zimskega časa.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano