back to top
DomovSmučiščaSmučišče Golte

Smučišče Golte

Smučišče Golte je rekreacijsko-turistični center, ki se nahaja nad Mozirjem in spada med srednje velika smučišča v Sloveniji. Na nadmorski višini med 1000m in 1672m vam ponuja razne smučarske proge in druge storitve, povezane s smučiščem.

Do smučišča lahko pridete z gondolsko žičnico, ki vas iz zaselka Žekovec popelje do planine Medvedjak, kjer se nahaja hotel z restavracijo, v dobrih osmih minutah (gondola sprejme naenkrat 56 oseb). Poleg prog in drugih storitev boste z obiskom smučišča zadovoljni tudi vsi ljubitelji lepih razgledov in narave, saj imate iz raznih točk na smučišču lep razgled na Savinjsko dolino, Savinjske Alpe in vzhodne Karavanke.

Smučišče in druge storitve

Na približno 50 hektarjih urejenih smučarskih površin lahko dobite zelo raznolike proge in smučarske steze, ki v dolžino merijo cca. 12 km. Te proge so prilagojene in namenjene tako smučarjem, ki že več let smučajo in so izkušeni kot tudi manj izkušenim smučarjem. Proge so označene z barvami, ki označujejo težavnost smučarskih stez. Na smučišču tako dobimo 4,4 km modrih prog za manj izkušene smučarje, 7,4 km rdečih prog, ki označujejo srednje zahtevne steze ter slab km črnih prog, ki so namenjene najzahtevnejšim in bolj izkušenim smučarjem.

Na smučišču se v zimski sezoni izvajajo razne storitve, ki so namenjene predvsem mladim. V okviru Smučarske šole Golte (društvo Beli zajec) lahko vsako leto dobite pestre programe za otroke in mladostnike, ki nimajo še dobrega znanja na smučeh in se šele soočajo s tem zanimivim zimskim športom. Poleg tega je omenjena smučarska šola namenjena tudi tistim mladim, ki že znajo smučati in bi radi svoje spretnosti preverjali v raznih tekmovanjih.

Za tiste, ki še nimajo smučarske opreme, poskrbijo v smučarskem servisu in izposoji opreme, saj lahko tam dobite vse potrebno za smučanje. Tudi smučarski tekači lahko na Golteh pridejo na svoj račun, saj je za njih pripravljena tekaška pot z izhodiščem na Starih Stanih.

Šola v naravi

Smučišče Golte je pri nas posebej znano glede zimske šole v naravi, ki jo organizira in izvaja na Mozirski koči, oddaljeni le nekaj sto metrov od smučišča. Ta koča je idealna lokacija za preživljanje šole v naravi in ponuja vse storitve, ki so potrebne za udobno in uspešno namestitev šolarjev. V koči je za mlade bodoče smučarje na voljo tudi zajtrk in večerja, medtem ko je kosilo postreženo v bližnji restavraciji v hotelu Golte, kjer vam nudijo tudi hrambo smučarske opreme. Poleg hotela je za šolarje, ki se udeležijo šole v naravi in prvič spoznavajo smuči, na voljo otroški poligon s tekočim trakom. Ostala smučišča in proge ob Mozirski koči pa so posebej pripravljena in idealna za smučarje začetnike, ki želijo počasi izboljšati svoje znanje in stil smučanja. Smučarsko središče Golte redno organizira tudi razna smučarska tekmovanja, ki so namenjena izkušenim in manj izkušenim smučarjem.

Poleg smučarskih storitev lahko v hotelu Golte dobite še wellness in druge ponudbe. V wellnessu si lahko dan popestrite z obiskom fitnesa ali različnih tipov savn, kjer se enostavno prepustite sproščanju in uživanju. Kljub temu, da je smučišče Golte manjše od nekaterih drugih slovenskih smučišč, vam zagotovo ponuja veliko. Predvsem za mlade in tiste, ki se komaj učijo smučanja, je njihova ponudba šole smučanja in šole v naravi še posebej zanimiva in primerna.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano