back to top
DomovSmučiščaSmučišče Cerkno

Smučišče Cerkno

Smučišče Cerkno je srednje veliko smučarsko središče v Sloveniji, ki je s svojimi smučarskimi progami in storitvami primerno za vse smučarje in deskarje, tako začetnike kot izkušene. Poleg tega je primerno tudi za druge obiskovalce, ki si želijo zgolj uživanja na snegu v zimskem času.

Sneg, smučišče in proge

Smučarski center Cerkno vam pozimi ponuja cca. 70 hektarjev smučarskih površin, kjer se lahko izkušeni smučarji spuščajo po težjih progah, začetniki pa učijo osnovnih smučarskih prvin na lažjih smučarskih stezah. Na smučišču se vedno trudijo, da so steze urejene, saj ob pomanjkanju naravnega snega zasnežijo celotno smučišče s snežnimi topovi in tako poskrbijo, da so proge ustrezno zasnežene. Poleg smučarjev in deskarjev, ki se radi spuščajo po smučarskih progah, je v Cerknem na voljo tudi 5 km dolga tekaška proga, kjer lahko pridejo na svoj račun tudi smučarji tekači. V sklopu smučišča dobite še sedežnice in vlečnice, ki vas peljejo na vrhove prog in vam nato omogočajo brezskrben spust v snežne doline. Na smučišču se za obiskovalce nahajajo dve preklopljivi šest-sedežnici, dve štiri-sedežnice, dve dvo-sedežnici, dve vlečnici ter razni pomični trakovi, ki se nahajajo v sklopu vrtca in šole. Na smučišču dobite od sezone 2010 naprej še eno novost, in sicer snežni park, kjer lahko borderji in smučarji uživajo v adrenalinskih vragolijah. Ker je park ločen od ostalih prog, so lahko deskarji in smučarji v snežnem parku brez skrbi, saj ostalih smučarjev ne motijo ali ovirajo.

Smučarske in ostale storitve

V sklopu smučišča lahko dobite še vrsto drugih storitev. Na vrhu smučišča se nahaja samopostrežna restavracija, kjer si smučarji lahko oddahnejo in se spočijejo ter napolnijo z novo energijo. V tej restavraciji lahko izbirate v široki ponudbi raznovrstnih jedi, medtem ko vam restavracija v svojem prijetnem alpskem slogu poda tisto posebno smučarsko vzdušje, ki je značilno za zimske dni. Za družine, ki restavracijo obiščejo z otroki, je v zgornjem nadstropju restavracije pripravljen poseben prostor, kjer se nahajajo razna igrala ter šest apartmajev za udobno in prijetno uživanje zimskega dopusta. V sklopu smučišča Cerkno lahko dobite še razne druge manjše smučarske in ostale storitve, ki so namenjeni vašemu dobremu počutju in uživanju dopustniških dni.

Poletne aktivnosti

Smučišče pa ne pride v poštev zgolj pozimi, ampak tudi poleti, saj tam dobite razne poletne aktivnosti na smučišču. Obisk poleti je najbolj primerno predvsem za tiste, ki si radi odpočijejo od mestnega življenja in uživajo v hoji po naravi in svežem zraku. Največjo pozornost pa na smučišču namenjajo najmlajšim, saj je tudi poleti otrokom na razpolago igralnica in druge aktivnosti, ki poskrbijo za njihovo dobro voljo in zabavo. Zanimive storitve, ki so vam na smučišču na voljo poleti, so še: lokostrelski poligon (namenjen rekreativnim lokostrelcem vseh starosti), pohodništvo in potepanje (kjer lahko poleti kolesarite ali se potepate po urejenih in označenih sprehajalnih poteh – ogledate si lahko razne kraje in hribe, kot so Blegoš (1564m), Porezen (1630m) ter najlepše slovenske vasi (po dolini Davče do Železnikov na obisk Sorice) ter še mnogo več), urejene pešpoti na SC Cerkno ter urejene kolesarske poti na SC Cerkno.

Na smučišču Cerkno je torej za obiskovalce poskrbljeno tako pozimi kot poleti. Aktivnosti in storitev zagotovo ne manjka, zato se le odpravite na ogled in si sami izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano