back to top
DomovSmučiščaSmučišča v Avstriji

Smučišča v Avstriji

Zahtevnejši ljubitelji smučanja in »snowboarda«, ki jim naša smučišča niso dovolj oz. želijo v zimskem obdobju uživati tudi na tujih smučiščih, imajo na voljo številne rešitve, med katere spadajo tudi smučišča v Avstriji. Avstrija je že na splošno znana po številnih smučarskih centrih in prelepi naravi. Poleg tega je potrebno omeniti, da so avstrijska smučišča glede na oddaljenost nam najbližja. Tako kot pri nas lahko tudi v Avstriji izbirate med večjimi in manjšimi smučišči. V nadaljevanju bomo opisali nekaj najbolj zanimivih.

Bad Kleinkirchheim

Omenjeno smučišče velja za eno največjih in najboljših smučarskih področij, kjer imajo obiskovalci poleg smučanja še številne druge možnosti za rekreacijo in zabavo. Na tem smučišču najdete več kot 100 km urejenih smučarskih prog ter številne druge proge za tek na smučeh in turno smuko. Bad Kleinkirchheim je znan tudi po termalnih vrelcih.

Gerlitzen

Smučarski center Gerlitzen velja za vrhunsko družinsko smučarsko središče, ki je tudi edino certificirano smučišče za družine z otroki in začetnike na Koroškem. Na omenjenem smučišču najdete več kot 60 km odlično urejenih in pripravljenih prog vseh težavnostnih stopenj, ki so opremljene z modernimi žičniškimi napravami.

Sveti Anton in Solden

Sveti Antoni spada med največja smučišča v Avstriji, ki so namenjena predvsem dobrim smučarjem, saj so precej strma. Skupna dolžina smučarskih stez je kar 267 km. Smučarski center Solden je prav tako zelo veliko smučišče (s progami v skupni dolžini 150 km), hkrati pa je tudi prizorišče tekem svetovnega pokala v smučanju, zato gre zagotovo za vrhunsko smučišče.

Nassfeld

Nassfeld oz. po naše Mokrine je smučarsko središče, ki se nahaja na avstrijsko – italijanski meji. Za slovenske smučarje je to smučišče še posebej primerno in priljubljeno, saj leži zelo blizu naše meje. To smučišče je primerno za vse smučarje, tako začetnike kot profesionalne, saj ponuja proge vseh težavnosti. Nassfeld je priljubljen tudi s strani deskarjev, saj je znan tudi po številnih parkih za »snowboard« ter pestri ponudbi adrenalinskih in zimskih parkov.

Flachau

Smučarski center Flachau spada med največja smučarska področja v Avstriji s skupno dolžino prog do 350 km. Smučarski center leži ob avtocesti Ljubljana – Salzburg in je prav tako eden izmed najbolj priljubljenih smučarskih središč v Avstriji.

Poleg naštetih smučišč je Avstrija polna tudi številnih drugih smučarskih centrov. Na svoj račun boste prišli prav vsi ljubitelji smučanja in deskanja, zato si le oglejte številne ponudbe in izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano