back to top
DomovTermeNavdih življenja v Termah Šmarješke Toplice

Navdih življenja v Termah Šmarješke Toplice

Terme Šmarješke Toplice so sodobno termalno zdravilišče, znano po vrhunskih zdraviliških storitvah in izbrani ponudbi najsodobnejših storitev medico wellnessa. Zdraviliški del ponudbe dopolnjuje sodoben diagnostični center s številnimi ambulantami in programi rehabilitacije športnikov in bolnikov s športnimi poškodbami, učinkoviti in individualno naravnani programi in storitve medicinskega wellnessa ter pestra ponudba športnih in sprostitvenih aktivnosti. Botanična pot v zdraviliškem parku vodi do jezera, ki ga napaja izvir tople vode. V njem raste redka rastlina – rožnati indijski lotos, ki simbolizira duhovno rast človeka.

Bazeni

 • Notranja bazena: Dva notranja bazena, ter z njima povezan zunanji bazen, s temperaturo 32oC vse leto omogočata sprostitev v priznano učinkoviti termalni vodi. V sklopu notranjih bazenov deluje Aqua bar s teraso.
 • Zunanji bazen : V zunanjih vodnih površinah se nahajajo trije bazeni:športni bazen in bazen za otroke  s temperaturo vode od 26 do 28oC, ter leseni bazen s temperaturo 32oC, bazen je pretočen.

Savne

 • Rimska savna (za začetek): Učinkovita za boljšo prekrvavitev kože in pomaga pri stresu.
 • Parna savna (za prečiščenje telesa): Vlaži in čisti dihalne poti, odpira kožne pore, omogoča prečiščevanje telesa.
 • Finska savna (izmenično ogrevanje in ohlajanje) : Val toplote, ko po vročih kamnih polijete vodo, povzroči intenziven občutek in sproži močno čiščenje.
 • Zeliščna savna : Sprošča prenapete mišice, prečisti kožo in dihalne poti, ter pomirja preobremenjen živčni sistem.
 • Ledeniški vodnjak : Tukaj si z ledenimi kockami podrgnete segreto telo, kar povzroči prijetno ščemenje po celem telesu.

Kopeli

 • Kleopatrina kopel (meditativno): Kopel z medom, mlečno sojo, negovalnim oljem,  ob meditativni glasbi in diskretni svetlobi.
 • Masažna Niagara( aromakopel): Intenzivna masaža v kadi s kar 240 masažnimi šobami, voda z dodatkom naravnih arom, z razstrupljevalnim učinkom.
 • Venerina kopel (romantična poživitev): Poživljajoča kopel s cvetjem vrtnic in bogatim dišečim oljem. Tudi posebno doživetje za dva!
 • Obloge in pilingi: Obloge za razstrupljanje, sprostitev in pomlajevanje; pilingi s soljo, olji, posebnimi antioksidantnimi učinkovinami iz grozdja.

Vitarium Aqua

Je šmarješki svet termalnih bazenov, savn, priljubljenih pilingov, oblog in masaž ter sprostilnih kopeli. Zatočišče, kjer s pomočjo zdravilne termalne vode ob zvokih nežne glasbe in prefinjenih aromah preobremenjeni sprostijo duha in obnovijo zalogo energije.

Namestitev

V Termah Šmarješke Toplice so na voljo trije vrhunsko opremljeni hoteli kategorije štirih zvezdic, ki jih obdaja prostran zdraviliški park. Prostorne sobe nudijo razkošje domačega okolja.

 • Hotel Vitarium superior je namenjen najzahtevnejšim gostom. Prostorne klimatizirane sobe imajo opremo iz naravnih materialov, v hotelu je tudi predsedniški apartma.
 • Hotel Šmarjeta  je primeren za družine in daljša bivanja, saj se ponaša s prostornimi družinskimi sobami, med drugim pa ponuja tudi enoposteljne sobe s širokimi francoskimi ležišči.
 • Hotel Toplice je primeren za vse tiste, ki na oddih pridete sami in iščete mir in ugodje v zelenih razgledih na bližnje vinograde.

Cenik

V Šmarješke toplice greste lahko tudi na enodnevno kopanje. Karta za bazen nad 3 ure stane za odrasle 10 €, skupaj s kosilom 18 €, poleg tega pa imajo tudi družinske pakete za vstop v bazenski kompleks. Vse ostale wellness storitve so za doplačilo (savna, masaže itd.).

Cene nočitev se tudi razlikujejo, in sicer glede na hotel in paket, ki ga izberete.

M.R.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano