back to top
DomovPotovanjaSpoznajmo Sicilijo

Spoznajmo Sicilijo

Sicilija je magičen otok v srcu Sredozemlja. Preveva ga bogato mitološko življenje, ovijajo pa ga mnoge legende. Sicilija je tudi otok čudovite narave in ognjene energije, ki kar vabi, da ga raziščemo. Ker leži na prepihu, se na njej srečujejo in mešajo raznolike kulture: severno-afriška, evropska in arabska. Vse to se odraža na temperamentu, kulinariki in značaju prebivalstva. Sicilija je dežela s svojim jezikom in je odlična destinacija za vse tiste, ki ljubijo skrivnosti in strastno deželo, ki nikoli ne razočara raziskovalnega duha. Primerna je tako za organizirane skupine, pod vodstvom turističnih agencij, kakor za potovanje na lastno pest. Sicilija ima izjemno zanimivo in bogato zgodovino. Ponaša se tudi z barvito pokrajino, ki je zelo geografsko raznolika. Na otoku je tako moč videti vse od obalnega področja, do bolj hribovite in celo gorate notranjosti, rodovitnih planot in še in še.

Sicilija gotovo ne bo razočarala niti tistih, ki na poti radi dobro jedo in pijejo. Je namreč prava kulinarična meka, kjer se mešajo vplivi vseh sosednjih kultur in kuhinj. Hrana je okusna in raznolika, otok pa se lahko pohvali tudi z izjemnimi vini. Sicilija je poznana tudi po mnogih izvrstnih tradicionalnih slaščicah. Sicilija je poleg odlične hrane še dežela mistične narave, šarmantnih mest in strasti do življenja. Sicilija je tudi odlična izhodiščna točka za obisk bližnjih Eolskih oziroma Liparskih otokov, ki so kot nalašč za vse tiste, ki so zaljubljeni v naravo.

Kaj obiskati na Siciliji?

  • Palermo – je temperamentno arabsko mesto in mesto, kjer se meša mnogo kultur ter kjer se tesno prepleta preteklost in sedanjost. Palermo govori tudi zgodbo o normanski preteklosti te dežele.
  • Soteska Alcantare – odličen kraj za adrenalinsko soteskanje.
  • Corleone –znano in zloglasno gnezdo mafije, ki je še danes ovito v tančico skrivnosti.
  • Dolina templjev pri Agrigentu – tu se lahko sprehodite med zares fantastičnimi grškimi templji in začutite nek drug, pretekli čas.
  • Nacionalni park Etna – na ta aktivni vulkan se je možno vzpeti. Prav tako se lahko povzpnemo pa aktiven vulkan Stromboli.
  • Catania – dom baroka.
  • Caltagirone – mesto vijugastih ulic, neskončnih stopnišč in dom mnogih tradicionalnih obrti.
  • Taormina – mestece, nabito z energijo, čutnostjo in neverjetno sinjo modrino morja, ki ga objema.
  • Sirakuze – kraj, ki še danes diha zgodovino in kjer je moč začutiti mitološko bogastvo stare Grčije.
Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano