back to top
DomovSlovenijaSax Hostel

Sax Hostel

Sax Hostel je na novo odprt hostel blizu središča mesta Ljubljane. Nahaja se pod isto streho kakor precej dobro poznan jazz pub Sax Pub, ki ima že dolgoletno tradicijo in obilo privržencev. Hostel in pub se idilično nahajata poleg reke Ljubljanice, ki se lenobno pretaka skozi staro mestno jedro. Hostel je kot nalašč za vse ljubitelje glasbe in umetnosti nasploh. Hostel ponuja prenovljene dvoposteljne in večposteljne sobe, ki so jih domiselno poimenovali po jazz in blues velikanih. Posebnost tega prenočišča je gotovo pub, ki se nahaja v ospredju, kjer je enkrat tedensko tudi živa glasba.

Kakšne sobe nudijo?

Popotnikom so na voljo udobne sobe, vse opremljene z brezžičnim internetnim dostopom, vtičnicami in bralnimi svetilkami. Vsakemu gostu pripada tudi osebna omarica s ključem, kamor lahko shrani svojo prtljago in vredne osebne predmete. Hostel dodatno ponuja tudi ugodno izposojo koles, ki so idealen način za raziskovanje mesta in spoznavanje pristnega ljubljanskega utripa. Prav tako je poskrbljeno za rjuhe in brisače. Obiskovalcem je na voljo tudi pozni »check-in«, za prihode po zaprtju recepcije (med 23. uro zvečer in 9. uro zjutraj), ob predhodni najavi preko elektronske pošte. Hostel Sax skratka svojim gostom nudi vse potrebno za udobno in prijetno bivanje.

Hostel Sax tako ni le eden izmed mnogih hostlov v Ljubljani, temveč ga odlikuje umetniški pridih in tesna povezanost z glasbo. Pomembno dopolnilo nastanitvenih možnosti je tako tudi Sax Pub, ki že vrsto let goji glasbeno, predvsem jazz, kulturo. Kot tak je hostel več kakor idealen za tiste, ki na oddihu iščejo pristen stik z utripom in življenjem mesta, v katerega se namenijo. Ker hostel leži nedaleč od strogega centra mesta, se lahko gostje kar peš ali s kolesom, ob romantični reki Ljubljanici, odpravijo do glavnih ljubljanskih znamenitosti (Prešernov trg, Ljubljanski grad, Zmajski most, Čopova ulica, itd.). Zaradi prijaznega osebja in posebnega čara je tako hostel prijetna prenočitvena možnost, ki jo ponuja naše glavno mesto.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano