back to top
DomovPotovanjaSami na poti, a ne osamljeni

Sami na poti, a ne osamljeni

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste si želeli potovati, obiskati nek kraj, državo in niste našli nikogar, ki bi vam na poti delal družbo? Ste potovanje zaradi tega odpovedali? Kaj pa, če bi se na pot odpravili kar sami? Potrebno je le malo začetnega poguma in dogodivščina se lahko prične. Spodaj vam ponujamo nekaj razlogov, zakaj bo tovrstno potovanje morda ena najboljših in nepozabnih izkušenj vašega življenja.

1. Najboljši način za premagovanje notranjih strahov

Seveda, vselej gre lahko kaj narobe. Povsem normalno je, da vas bo pred prvim takim potovanjem strah, saj se boste večino poti lahko zanašali zgolj in izključno nase. To pa obenem še ne pomeni, da se vam bo na poti kaj zgodilo. Ko si prepuščen sam sebi, bolje poskrbiš zase in si veliko bolj osredotočen na vse nevarnosti, nevšečnosti, ki bi te lahko doletele. Da boste pred potjo manj napeti, lahko vse skrbno načrtujete, preverite, kje boste spali, s čim se boste prevažali in tako bo del bremena rešen še pred potjo. Predvsem pa zaupajte vase.

2. Novi ljudje, nove zgodbe

Če se radi družite, spoznavate nove ljudi, je tovrstno potovanje kot nalašč za vas. Če potujete v družbi, se le redko družite z ljudmi izven te ozke skupinice in je zato tudi možnost sklepanja novih poznanstev manjša. Sami na poti smo veliko bolj dojemljivi in odprti za nove ljudi, njihove zgodbe in življenja. Velikokrat lahko človek, ki ga spoznamo na poti, postane odličen sopotnik in kot bi mignil na poti (ali na delu poti) ne boste več sami.

3. Manj prilagajanja

Če potujete v družbi, se vam kaj hitro zgodi, da med sabo trči veliko različnih želja, interesov in vsem nikakor ni mogoče ugoditi. Ko napoči čas sklepanja kompromisov, se nemalokrat lahko vname prava mala vojna, ki privede do hudih besed in zamer. Sami na poti teh problemov ne boste imeli. Zjutraj se boste zbudili, se uredili in svobodno odločili, kaj želite početi tisti dan. Nihče vas ne bo oviral, nihče omejeval. Le vi in vaše želje.

4. Čas zase in svoje radosti

Če potujete sami, lahko pred potovanjem razmislite, kaj bi najraje počeli. Nekaj za kar doma, v preobilici dela in ostalih obveznosti, ne najdete časa. Lahko preberete knjigo, ki si jo že dolgo želite, pišete dnevnik, okušate tradicionalne jedi, se sprehajate, hodite v hribe, si privoščite masažo, spoznavate nove ljudi. Pomembno je, da uživate v stvareh, ki so vam pri srcu. To vas bo osrečilo in napolnilo vaše baterije.

5. Ko smo sami s sabo, se bolje spoznamo

Med potovanjem je čas, da se posvetite sebi, svojim željam, strahovom in ugotovite, kakšna oseba želite biti. Vse to vam ponujajo tudi nova poznanstva, saj na ta način lažje ugotovite, kaj vse bi v življenju še radi počeli oziroma česa ne bi. Na poti se vam bodo dogajale različne stvari in vaš odziv nanje vam bo veliko razkril o tem kdo ste in tudi kdo niste.

6. Neobremenjeni in svobodni

Vaši potovalni načrti se bodo lahko spreminjali iz dneva v dan, iz minute v minuto, brez nepotrebnega prilagajanja ozki skupini prijateljev. Vaš ritem bo na takem potovanju najpomembnejši in vsako priložnost lahko zagrabite z odprtimi rokami. Kdo ve, kaj novega in zanimivega vam bo prinesla.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano