back to top

Rogla

Rogla – oddih za vse generacije

Rogla je naselje na Pohorju in leži na nadmorski višini 1517 metrov. Zaradi svoje naravne lege in naravno-klimatskega zdravilišča že dolga leta privablja domače in tuje goste vseh generacij. Naselje je ime dobilo po vrhu v bližini, kjer je bil 1934 leta postavljen razgledni stolp. Na Rogli bodo uživali tako mladi, družine z otroki, kakor tudi upokojenci. Rogla je tako idealen kraj za sprostitev in za to, da si človek odpočije tako telo kot duha. Neokrnjena narava in ugodna klima omogočata, da se ljudje napolnijo z novimi močmi in okrepijo svoje zdravje. Na Rogli se nahaja več različnih nastanitvenih možnosti (hotel, bungalovi, apartmaji, mladinska prenočišča, počitniške hiše, koča, itd.). Sem obiskovalci radi prihajajo preko celega leta, saj je tu razvit tako zimski kakor letni turizem. V toplejšem delu leta tako Rogla gostom omogoča sprehajanje (po gozdovih, urejenih pešpot, ipd.), pohodništvo, kolesarjenje, wellness razvajanje, adrenalinske dejavnosti, skupinske in individualne športe. Obiska vreden je gotovo tudi razgledni stolp, od koder je mogoče opazovati bližnjo in daljno okolico. V zimskih mesecih Roglo večina obišče zaradi smučišča Rogla. Smučišče nudi mnogo kilometrov urejenih prog, ki so primerne tako za začetnike kakor tiste, ki smučanje bolje obvladajo. Smučarske strmine so smučarjem na voljo povprečno 100 dni na leto.

Si želite aktiven oddih?

Rogla ponuja možnost aktivnega preživljanja dopusta skozi celo leto . Tako je poleg smučišč na Rogli skoraj vse leto odprto adrenalinsko sankališče, ki nudi užitek predvsem mladim in tudi mladim po srcu. V poletnih dneh, ko smučanje ni mogoče, lahko na Rogli igrate tenis, košarko, nogomet in odbojko na lepo urejenih igriščih. Tisti z znanjem o gobarstvu se lahko odpravite v bližnje gozdove in nabirate gobe, ki jih v pohorskih gozdovih ni malo. Rogla je znana tudi po svojih urejenih športno-rekreativnih objektih, ki so povezani v olimpijski center, v katerem opravljajo priprave na nove športne izzive mnogi vrhunski športniki in ekipe, ki se vsako sezono znova radi vračajo. Rogla je dobra izhodiščna točka tudi za pohodništvo na okoliške hribe in za kolesarske podvige.

Rogla – naravno klimatsko zdravilišče

Ugodni klimatski pogoji delajo ta kraj za izjemno naravno klimatsko zdravilišče, ki ugodno vpliva na bolnike z dihalnimi obolenji in alergike. Klimatsko zdravilišče Rogla se dopolnjuje s termalnim zdraviliščem Zreče, ki je od Rogle oddaljeno približno 15 kilometrov in kjer lahko uživate v kopanju v sodobnih bazenih ter v ostali dodatni ponudbi. Rogla vam tako omogoča, da istočasno združite klimatsko zdravljenje z zdraviliškim.

V poletnih dneh, ko temperature v dolinah krepko presežejo 30°C, nudi Rogla pravo temperaturno osvežitev, saj temperature na Rogli skorajda nikoli ne presežejo 22°C. Tako je Rogla idealen kraj za vse tiste, ki težko prenašate poletno vročino in tiste, katerim vročina pomeni grožnjo za zdravje.

Rogla ponuja pestro gostinsko ponudbo

Veliko obiskovalcev kraja je enodnevnih izletnikov. Na Rogli in v njeni okolici je dobro poskrbljeno zanje, pa tudi za vse tiste, ki pridejo tja na daljši oddih ali aktivne počitnice. Obiskovalcem je namreč na razpolago več sodobno opremljenih hotelov s pestro dodatno ponudbo, kmečkih turizmov in turističnih kmetij, bungalovov ter gostinskih lokalov z bogato kulinarično ponudbo. Tako lahko izbirate med različnimi cenovnimi paketi, ki jih za svoje goste pripravijo ponudniki turističnih dejavnosti na Rogli. Ti se bodo, ne glede na to, kje gostje bivajo med svojim obiskom na Rogli, potrudili, da bo Rogla ostala v nepozabnem spominu in da se bodo gostje tja radi vračali. Na voljo so tudi razni darilni boni, s katerimi je mogoče z oddihom na Rogli razveseliti svoje najbližje.

Kako do Rogle?

Do Rogle je mogoče priti iz smeri Zreč (po asfaltirani cesti, cca. 15 km), iz Oplotnice (preko Cezlaka, cca. 19 km) ali iz Rute (preko Lovrenca na Pohorju, cca. 18,5 km).

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano