back to top
DomovPočitniceRobinzonske počitnice

Robinzonske počitnice

Ste že slišali za počitnice v divjini brez elektrike, tekoče vode in stranišča? Seveda, to so robinzonske počitnice. Če vas mestni vrvež, nenehna naglica, prenaporne službene obveznosti in zapleteni odnosi že pošteno obremenjujejo, bi bil za vas morda najprimernejši popoln odklop v majhni kamniti hišici ob morju, kjer vam bodo družbo delali le sonce, šumenje valov, dobra knjiga in tišina. Zakaj še izbrati tovrsten način počitnikovanja?

1. Pozabite na hrup

Če česa, na te tovrstnih počitnicah ne boste siti hrupa. Izognili se boste običajnemu vrvežu počitniških naselij, se v miru prepustili sončnim žarkom, soli, petju čričkov in utrinkom poletnega neba. Vse to bo vaš recept za oddih.

2. Neposredna bližina plaže

Kaj je lepšega od jutranjega plavanja v kristalno čistem morju, ki je le lučaj stran od vaše počitniške nastanitve? Tudi tekom dneva vam prenatrpanost plaže ne bo povzročala preglavic, saj jo boste imeli le zase. Zato lahko ves ljubi dan poležavate ob morju in tam tudi obedujete. Še več, na plaži lahko, če se vam tako zahoče, tudi spite.

3. Zasebnost zagotovljena

Ker je celo dostop z avtomobilom do tovrstnih hiš otežen, se vam tudi za neljube obiskovalce, ki bi utegnili najti pot do vas, ni potrebno bati. Odpadla bo tudi vsa odvečna skrb zaradi zunanjega izgleda. Vse to vam bo omogočalo popolno sproščenost in sprostitev.

4. Elektrika in voda v omejenih količinah

Za nekatere ovira, za druge blagoslov. Navadno hiške na samem razpolagajo s tankom pitne vode (sprejme le omejeno količino), voda za tuširanje se segreva s pomočjo sonca. Tudi elektrika je na solarni pogon. Ob pomoči tovrstnih »primanjkljajev« boste veliko pridobili, saj boste zgodaj odhajali spat in se zbujali s prvimi sončnimi žarki in tako izkoristili dan v vsej njegovi lepoti.

5. Oddaljenost od prenaseljenih območij

Običajno so tovrstna prebivališča od restavracij, trgovin in vrveža oddaljena vsaj nekaj kilometrov. Če se vam bo stožilo po pivu, večerji ali po nakupih, se boste morali pošteno sprehoditi. Obstaja precejšnja možnost, da vas bo ta želja minila že na samem začetku, kar vam bo pred vrvežem nudilo še večjo zaščito.

6. Robinzonski turizem

Dobra novica je tudi ta, da opisanih kamnitih hišic z zasebnimi plažami in oddaljenimi od prenatrpanih turističnih središč, ni težko najti. Obstaja obsežna ponudba na internetu, poleg tega pa je tudi cena zelo dostopna. Vse ponujene hiše so pospremljene z opisi, fotografijami hiše in sob v njej in zemljevidi z lokacijo hiše. Zatorej le pogumno in rajska dogodivščina se lahko prične.

Kako do robinzonskih počitnic?

Najboljši način je, da poznate nekoga, ki je na robinzonskih počitnicah že bil in vam jih priporoča oz. priporoča točno določeno hiško in kraj. V nasprotnem primeru lahko na spletu najdete kar precej ponudnikov, cene pa se gibajo v takšnem razponu kot za apartmaje v turističnih naseljih.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano