back to top
DomovTermeRimske terme

Rimske terme

Rimske terme so gotovo med zanimivejšimi in po kvaliteti vodilnimi termami v Sloveniji. Terme se ponašajo z bogato in zanimivo zgodovino. Rimske terme tako ohranjajo duh in tradicijo preteklosti, hkrati pa so terme danes sodoben in urejen termalni kompleks, katerega namen je popolna sprostitev gostov, ki se terme odločijo obiskati.

Zgodovina term sega že v leto 39 pr. n. št., ko so zdravilne učinke termalne in žive vode znali ceniti že Rimljani. To je tudi leto, ko so zgradili prve bazene s mrzlo, toplo in vročo vodo. Rimljani so vedeli, kaj pomeni uživati življenje, zato je termalna voda zanje pomenila pomemben naravni dar. V zgodovini se je nato z Rimskimi termami dogajalo marsikaj. Tako se je zgodilo, da jih je porušil potres, da so jih Turki izropali, pa tudi da so jih bogati posamezniki ali družine prenavljali in tako ohranjali pomembno tradicijo vse do današnjega dne. Danes so tako Rimske terme sodobne terme, ki ponujajo kvalitetne nastanitve, sodoben wellness center, razne zdraviliške storitve in še marsikaj.

Zagotovo je ena izmed ključnih odlik Rimskih term njihova opremljenost in arhitektura. Kompleks ima namreč pridih preteklosti in se arhitekturno navezuje na tradicijo, iz katere je izrasel. Poleg odlične ponudbe nastanitev in hrane, nudijo tudi mnogovrstne možnosti za sprostitev in rekreacijo. Pogosto so prizorišče porok ali drugih svečanih dogodkov, saj ponujajo zares prvovrstno estetsko izkušnjo. Ena izmed pomembnih prednosti teh term je tako gotovo bogata zgodovina term in zanimiva zgodba, ki jo same terme in okolje, v katerega so terme umeščene, pripovedujeta. Rimske terme tako svojim gostom nudijo zelo raznoliko turistično ponudbo, bogastvo naravne termalne vode in kvalitetne zdraviliške tretmaje. Rimske terme imajo svoj lasten termalni vrelec in so zares nadaljevanje neke starodavne tradicije ali običaja, zato svojim gostom skušajo ponuditi tisto, kar so v termah iskali že Rimljani – sprostitev in uživanje življenja. Sicer so že same terme arhitekturno izjemno estetsko oblikovane, a mnoge goste nazaj privabi tudi lepa narava in pestra okolica, ki poleg term nudi tudi sprehajališča in naravni prostor za kakšne druge dejavnosti. Rimske terme skušajo svojo ponudbo tudi vselej dopolnjevati z lokalnimi pridelki in izdelki ter na ta način gostom ponuditi zares pristen stik z okoljem, v katerega je ta sodoben kompleks umeščen. Poleg navezovanja na tradicijo, ki pomembno zaznamuje Rimske terme, pa zaposleni spremljajo tudi prevladujoče trende doma in drugod po svetu, da bi svojo ponudbo še nadgradili in tako zagotavljali kar najvišji možen nivo storitev. Pri tem se pri Rimskih termah zavedajo svoje odgovornosti do okolja in narave, zato spremljajo tudi razvoj na okoljskem področju. Tako se zavedajo pomena trajnostnega razvoja, čemur skušajo prilagajati tudi svojo ponudbo in storitve. Poleg zadovoljnih gostov se v termah trudijo tudi za zadovoljne zaposlene, ki so ključ do uspešnosti samih term. To pomeni, da ustrezno poskrbijo za svoje zaposlene, ti pa nadalje svoje zadovoljstvo in profesionalnost prenašajo na goste, ki se odločijo za bivanje v njihovih termah.

Rimske terme so edinstven prostor, kjer se stekata in prepletata preteklo in sedanje in kjer se dotikata tradicija in razvoj. Vsekakor so s svojo ponudbo Rimske terme vredne obiska.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano