back to top
DomovPočitnicePreživite počitnice v apartmaju

Preživite počitnice v apartmaju

Ena od prijetnejših oblik počitnikovanja ob morju ali v gorah je, sploh če imate s sabo tudi majhne otroke, nastanitev v apartmaju. Obstajajo večji in manjši, seveda odvisno od števila oseb. Opremljeni so s kopalnico in kuhinjo. Apartma je priporočljivo rezervirati kakšen mesec, dva pred odhodom na dopust, saj v nasprotnem primeru tvegate, da bodo vsi najboljši že zasedeni. Zakaj še je apartma dobra počitniška nastanitev?

1. Velikost manjšega stanovanja

V apartmaju se boste počutili zelo domače, saj boste razpolagali z veliko prostora, spalnicami, kuhinjo, kopalnico in morda tudi z dnevno sobo. Tako se vam pri prtljagi in ostalih počitniških pritiklinah ne bo potrebno omejevati in sproščeno boste lahko uživali v družbi svoje družine in prijateljev.

2. Kuhinja vselej na dosegu roke

Čisto vse obroke si boste lahko enostavno pripravili sami, poleg tega vas čas nikoli ne bo preganjal. Pripravili si boste vam ljubo hrano in na ta način prihranili nekaj denarja, saj si lahko hrano nakupite pred odhodom na počitnice in se na ta način izognete trgovinam v počitniških krajih, kjer cene med sezono običajno narasejo. Seveda lahko, v primeru da prebivate v apartmajskem naselju v sklopu hotela, zajtrkujete, kosite in večerjate v tamkajšnji restavraciji.

3. Časovna neomejenost

Z najemom apartmaja ne boste, tako kot je to običajno v hotelu, omejeni z odhajanjem na zajtrke, kosila in večerje, zato boste zjutraj lahko po mili volji poležavali in se zvečer do onemoglosti namakali v prijetno hladni vodi ali prebirali zanimiv roman na plaži.

4. Stik z domačini

Navadno so apartmaji v sklopu stanovanjskih hiš ali poleg njih, saj so v lasti domačinov, zato ne bo čisto nič nenavadno, če se boste z njimi spoprijateljili, bili povabljeni k njim na kosilo ali večerno poletno zabavo ali povabljeni na izlet s čolnom. Na ta način se boste, po želji seveda, sklenili nova prijateljstva, spoznali kulturo in navade tamkajšnjih ljudi.

5. Hišica na plaži

Veliko apartmajev in apartmajskih naselij se nahaja v neposredni bližini plaže, kar vam bo nudilo možnost uživanja na plaži ob hkratnem kuhanju kosila ali pa sončenje na apartmajskem balkonu s pogledom na morsko modrino in šumenju valov.

6. Veliko prostora za igro

V apartmaju se bodo dobro počutili tudi otroci, saj bodo razpolagali z veliko prostora za igro in ostale počitniške vragolije. Če bo vaš apartma v neposredni bližini plaže, jih boste lahko brez venomer nadzorovali. Poleg tega bodo lačni otroški želodčki hitro našli kaj za pod zob v apartmajski kuhinji.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano