back to top
DomovPotovanja7 najbolj romantičnih destinacij za poročno potovanje

7 najbolj romantičnih destinacij za poročno potovanje

Predstave o tem, kaj je najbolj romantično, se lahko na moč razlikujejo. Nekateri prisegajo na bele peščene plaže, eksotiko ali gore, spet drugim so bližje puščave, klifi ali zelene planjave. Predstavljamo vam 7 najbolj romantičnih  destinacij za vsak okus, kamor lahko pobegnete na poročno potovanje!

7. Sejšeli

Sejšeli obsegajo 115 otokov v Indijskem oceanu. Idealen čas za obisk je med novembrom in majem. Uradna jezika sta angleščina in francoščina, tako da mladoporočenca s sporazumevanjem ne bi smela imeti težav. Sejšeli so poznani po čudovitem tropskem rastju, eksotiki, čudovitih plažah in izjemnih koralnih grebenih. Znamenitost je največji kokos na svetu – Coco de Mer. Za obisk Sejšelov ne potrebujete vizuma, potrebujete pa precej debelo denarnico – okvirna cena obiska otočja vas namreč stane okoli 2000 evrov na osebo.

6. Fidži

Fidži je sestavljen iz približno 300 otokov. Otoki so majhni, na njih pa je navadno le en hotel. Fidži leži v JZ Pacifiku. Uradna jezika sta angleščina in fidžijski jezik. Otoke je moč obiskati skozi vse leto. Fidži nudi nekaj za vsakogar – zadovolji tako tiste, ki iščejo luksuz, kakor romantične duše in celo avanturiste. Otočje je poznano po plaži koralne obale otoka po imenu Viti Levu in po romantičnih otočjih Yasawa in Mamanuca. Vize ne potrebujete, razen če nameravate na otokih ostati preko 90 dni. Cena takšnega poročnega potovanja je približno enaka ceni bivanja na Sejšelih.

5. Vietnam

Vietnam je država JV Azije, ki nudi nekaj za vsakogar. Pohvali se s čudovitimi plažami, goratimi predeli, riževimi terasami, bogato zgodovino, pristnimi plemeni na S države, v Vietnamu pa se nahaja tudi prava pravcata puščava. Najboljši čas za obisk je skozi vse leto, saj je država tako dolga, da boste na svoji poti srečali tako sonce kakor dež. Uradni jezik je vietnamščina. Za obisk potrebujete vizo, ki si jo lahko uredite na letališču (visa on arrival) ali predhodno. Cena za potovanje po Vietnamu je povsem odvisna od tega, ali državo raziskujete na lastno pest ali pa potujete s turistično agencijo. Vendarle pa je okvirni proračun nekje med 1000 in 1500 evri na osebo.

4. Bali

Bali je otok v Indonezijskem arhipelagu, kjer se govori angleško in indonezijsko. Bali je najbolje obiskati med majem in oktobrom. Bali večina pozna po neskončno dolgih belih peščenih plažah, turkiznem morju in izjemno lepih ter prijaznih domačinih. Glavna znamenitost tega otoka je vulkanska pokrajina, Bali pa se lahko pohvali tudi z izjemno tropsko vegetacijo. Za obisk Balija potrebujete vizo. Cena za poročno potovanje po Baliju je nekje od 1800 evrov na osebo naprej.

3. Zanzibar

Je otok v Indijskem oceanu, kjer sta uradna jezika angleščina in svahili. Zanzibar je najbolje obiskati v mesecih med junijem in oktobrom, ko je vreme najlepše. Posebnost tega otoka so čudoviti koralni grebeni, ki ne pustijo ravnodušnega prav nikogar. Otok je poznan po znamenitih plantažah začimb in po Stone Town-u. Za obisk si morajo popotniki urediti vizum. Okvirni proračun, ki ga morate načrtovati, če želite za poročno potovanje obiskati ta romantičen otok, je od okoli 1500 evrov po osebi naprej.

2. Mauritius

Gre za otoško državi v JZ Indijskem oceanu, ob afriški obali. Uradni jezik na otoku je angleščina, kar dela sporazumevanje z domačini izjemno enostavno. Otok je najbolje obiskati med oktobrom in majem. Mauritius je primeren tako za novoporočence brez kakor tudi za novoporočence z otroci. Mauritius večina pozna po safariju, nacionalnem botaničnem vrtu, parku ptičev, krokodilov in želv ter po muzeju sladkorja. Viza za obisk ni potrebna, pa tudi cena za potovanje tja je nekoliko bolj ugodna – za par lahko pričakujete okoli 1500 evrov, za par z dvema otrokoma pa okoli 2500 evrov. Mauritius je tudi sicer svetovno znan kot eden izmed najbolj priljubljenih krajev za poročno potovanje, pa tudi za samo poroko.

1. Maldivi

Maldivi so nesporni zmagovalec med top 7 destinacijami za poročno potovanje. Sestavljeni so iz približno 1200 koralnih otokov. Delimo jih na 19 skupin atolov. Nahajajo se v J Aziji, v S delu Indijskega oceana. Na otokih govorijo angleščino, čeprav je uradni jezik »Maldivščina« – Dhivehi. Primeren čas za obisk je skozi vse leto. Maldivi se ponašajo z belimi peščenimi palmami, kristalno čistim in turkiznim morjem ter visokimi palmami. Znani so po izjemnih koralnih grebenih, ki so odličen kraj za snorkljanje in potapljanje. Vize ne potrebujete, če Maldive obiščete za manj kakor mesec dni (30 dni). Okvirno vas bo takšno poročno potovanje stalo od nekje 1500 evrov po osebi dalje.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano