back to top

Pohorje

Ne glede na to, ali si dopust planirate spomladi, poleti, jeseni, pozimi ali pa imate čas skozi vse leto, Pohorje bo zmeraj imelo nekaj, kar vam bo lahko ponudilo. Nabor aktivnosti, s katerimi se lahko zabavate na severu Slovenije je precej pester in vsebuje tako športne, družabne prireditve.

Vsi vemo, da je najbolj množično zastopam šport v Sloveniji pohodništvo in zato moramo takoj poudariti, da je Pohorje raj za pohodnike. Poti primerne za vse so povsod. Vse kar rabite je primerna obutev in dovolj časa, da boste lahko uživali v prelepih Pohorskih hribih. Najbolj znane pohodniške točke so Areh, Rogla in Črni vrh, ki je z 1.543m najvišja gora Pohorja. Za tiste, ki pa se radi peljejo pa je skozi celo leto na voljo pohorska vzpenjača, ki vas popelje na vrh Mariborskega Pohorja, od koder je lep razgled na drugo največje slovensko mesto ter tudi na njegovo okolico.

Takoj, ko zapade prvi sneg (če pa ne zapade, pa se ga ob prvi priložnosti naredi) pa je Pohorje prvi izbor smučarjev in bližnje in daljne okolice. Pa ne samo smučarjev, na progah najdete svoj užitek tudi deskarji na snegu ter tudi tisti, ki še zmeraj uživate v sankanju. Posebno doživetje je nočna smuka. Mariborsko Pohorje pa je dom znane Zlate lisice, ženskega smučarskega tekmovanja za svetovnih pokal z dolgoletno tradicijo. Januarja se tu zberejo najboljše smučarke sveta ter seveda tudi najboljši navijači na svetu, ki vzpodbujajo vsako tekmovalko, ne glede na to, odkod prihaja. Razumljivo pa so največje vzpodbude deležne domače tekmovalke.

Ko pomlad pobere sneg pa se po istim progam spuščajo adrenalinski odvisniki, ki dosegajo neverjetne hitrosti na svojih kolesih, s katerimi se spuščajo v dolino. Malo manj adrenalinski pa je tematski park, ki pa marsikomu nažene strah v noge, a so le-ti potem še toliko bolj veseli, ko ta strah premagajo in odidejo domov polni energije in zadovoljstva sami s sabo.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano