back to top
DomovPotovanjaPlača eden - potujeta dva

Plača eden – potujeta dva

»Plača eden – potujeta dva« je nova oblika ugodnosti, ki jo nekatere turistične in potovalne agencije pri nas ponujajo v svojih promocijah. Te promocije agencije označujejo kot izlete oziroma potovanja, kjer navedena cena velja za dve osebi.

Z omenjeno akcijo lahko pridete do res ugodnih cen za določeno potovanje, saj tako prihranite na ceni enega aranžmaja. Običajno agencije ponujajo te promocije za izbrane pakete in počitnice, kar pomeni, da le-teh ne boste dobili za vse počitnice. Največkrat se pojavijo za krajša potovanja ali izlete, le stežka jih boste dobili za daljša in dražja potovanja, saj bi agencije v tem primeru imele izgubo na izbrani ponudbi. Vsekakor pa je smiselno spremljati takšne ponudbe, saj lahko agencije vključijo tudi zanimive in dražje destinacije, predvsem v primeru, da želijo izpolniti določen standard ali napolniti prosta mesta za določeno potovanje.

Pazite se trikov

Kot rečeno, so ugodnosti pri tovrstnih promocijah res velike, vendar pa se morate paziti raznih trikov, ki jih lahko uporabijo ponudniki potovanj. Za izbrano potovanje lahko npr. dvignejo ceno aranžmaja na višjo ceno, kot je v standardni ponudbi ali pa navedejo »lažno« ceno potovanja. Smiselno je vedno najprej preveriti, kakšne so standardne cene za določeno potovanje ter kakšne so cene pri konkurenčnih agencijah in ponudnikih. Zna se tudi zgoditi, da določena agencija promovira nek paket potovanja »plača eden – potujeta dva« kot ugodnega, pa je pri kakšni drugi agenciji isto potovanje v standardni ponudbi ugodnejše. Zagotovo ni odveč, da vedno preverite več cen za iste destinacije oz. ista potovanje ter tako ugotovite, kakšna je zares najugodnejša cena.

Posebej primerna ponudba v težkih finančnih časih

Ta vrsta promocije je v današnjih časih, ko se ljudje spopadamo s težkim finančnim obdobjem, še posebno zanimiva. V primeru, da nimate dovolj finančnih sredstev za potovanje v dvoje in si krajšega potovanja ali izleta izredno želite, si lahko s koriščenjem take akcije to privoščite. Običajno je sicer tako, da boste težko izbirali med široko ponudbo potovanj, zato se boste zagotovo morali nekako zadovoljiti s tem, kar vam ponujajo razne potovalne in turistične agencije. Vsekakor pa lahko s temeljitim iskanjem ponudb pri različnih agencijah, ki ponujajo tovrstne promocije, zagotovo dobite kakšno ponudbo, ki vas bo zanimala.

»Plača eden – potujeta dva« je torej odlična ponudba, ki jo lahko dobite, ko se odločite za kakšen izlet ali potovanje. Kot smo omenili, je potrebno biti pozoren na razne trike oz. »zavajajoče promocije«, ki jih lahko nekateri ponudniki navajajo. Običajno pa je tako, da so te promocije res najugodnejše in lahko tako s pazljivim spremljanjem ponudb za ceno enega aranžmaja uživata kar dva.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano