back to top
DomovTermePivske toplice na Češkem

Pivske toplice na Češkem

Predajte se čarobnosti pravih pivskih toplic in spijte piva koliko hočete!

Na Češkem se ponašajo s prvimi pivskimi toplicami na svetu, uredili pa so jih v kleti neke družinske pivovarne. Namakanje v pivu naj bi imelo zelo zdravilne učinke, česar se zavedajo predvsem Čehi, ki imajo navado okopati se tudi v pivskih zdraviliških bazenih. Pivske toplice pa privabijo tudi veliko turistov, predvsem so nad njimi navdušeni ruski turisti. Poleg kopeli, obiskovalci dobijo tudi brezplačno pivo za osvežitev ob namakanju.

Pivska kopel je segreta na idealno temperaturo 37°C, ki blagodejno vpliva na človeški organizem. Kopel je pripravljena v 1000 litrski kadi iz kraljevske hrastovine, ki absorbira naravne izvlečke piva. Velika vsebnost naravnih eteričnih olj prispeva k prečiščenju kožnih por in k oživljenju celega telesa, medtem ko ima kvas, s svojo visoko vsebnostjo vitamina B in encimov pomirjujoč in poživljajoč učinek na kožo. Edinstvena mešanica naravnih sestavin z magičnimi posledicami kraljevskega hrasta, ki je simbol dolgega življenja in vzdržljivost, izboljša presnovo, izpere škodljive snovi iz vašega telesa, sprosti notranjo in zunanjo napetost, utrujenost in stres, pri tem pa ponuja trenutke absolutne duševne in telesne sprostitve.

Kuhan kvas, ki je stranski proizvod varjenja piva se je uporabljal za zdravilne namene že od starodavnih časov. Varjen kvas je najbogatejši vir organskega železa, esencialnih aminokislin, nenasičenih maščobnih kislin, fosfatov, sterolov, glicinov, encimov in drugih bioaktivnih snovi. Bogat vir vitaminov B kompleksa (vključno z vitaminom B15), mineralov (kalcija, fosforja, kalija, magnezija in natrija) in sledovi nekaterih drugih elementov (železo, jod, cink in mangan). Kuhan kvas prispeva k zdravljenju vnetja jeter in je primeren med povečano telesno in duševno obremenitvijo. Vitamini B kompleksa pomagajo pri prebavnih in presnovnih procesih, pri zdravljenju kroničnega artritisa in kardiovaskularnih boleznih. Poleg tega, imajo pozitiven učinek na obnovo črevesne flore in imunskega sistema.

Pivska kopel obnovi in pomladi kožo, izboljša krvni obtok, okrepi srčni utrip, odpre in prečisti kožne pore ter preko njih poteka absorpcija vitaminov iz pivske kopeli direktno v vaš organizem. Poleg tega je pivska kopel priporočena terapija za bolečine v sklepih in hrbtu, zmanjša prisotnost aken in celulita, detoksikacija telesa in uma ter blagodejno vpliva na kožo (zmanjšuje gube in jo navlaži), lase in mišice.

Lidija L.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano