back to top
DomovPočitniceNajbolj zanimive slovenske destinacije za zimske počitnice

Najbolj zanimive slovenske destinacije za zimske počitnice

Zimske počitnice se počasi bližajo, zato je že čas, da začnete razmišljati, kam bi lahko odpotovali oz. kako jih boste preživeli. Glede na današnje čase je najverjetneje veliko ljudi, ki zagotovo ne bodo potovali v tuje države na preživljanje zimskih počitnic. To seveda nikakor ni problem, saj tudi Slovenija nudi številne opcije in destinacije, kjer lahko prav tako uživate in preživite čudovit dopust. Če še nimate ideje, kam bi šli, vam bomo v nadaljevanju podali nekaj nasvetov, ki vam bodo morda pomagali pri končni odločitvi.

Aktivne počitnice

Če spadate med skupino ljudi, ki si tudi v zimskem obdobju želi bolj aktivnih počitnic oz. ste ljubitelji smučanja in snega, lahko izbirate med številnimi smučišči, ki jih imamo pri nas. Poleg številnih manjših smučišč je vredno omeniti nekoliko večja smučišča. Obiščete lahko Mariborsko Pohorje, Krvavec, Kranjsko Goro, Vogel, Cerkno, Roglo, Golte, Stari vrh itd. Prednost obiska smučarskih centrov ni zgolj v ponujanju smučišč, saj lahko tam na svoj račun pridejo tudi tisti, ki ne smučajo. Omenjeni centri namreč ponujajo še številne druge storitve, med katerimi dobimo razne adrenalinske parke, sankaške proge, možnosti pohodništva itn. Poleg smučišč lahko v zimskem času obiščete tudi številna drsališča, ki jih imamo pri nas, kot so npr. drsališče na Bledu ali v Tivoliju Ljubljana ter še številna druga drsališča po vsej Sloveniji.

Zimski oddih

Za ljubitelje miru in tiste, ki si za zimske počitnice želijo zgolj oddiha in počitka, pa je izbira krajev pri nas še večja, saj se v Sloveniji nahajajo številne terme in zdravilišča, ki nam jih zavidajo celo v tujini. Za relaksacijo in razvajanje lahko izbirate med termami vseh vrst, ki ponujajo poleg bazenov in hotelskih storitev še SPA in wellness storitve. Z obiskom toplic se lahko tako napolnite z energijo ter pripravite na novo delovno obdobje. Kot omenjeno, lahko pri nas dobite številne terme in zdravilišča, med katerimi lahko izpostavimo nekaj večjih in najbolj znanih, kot so Terme Olimia, Thermana Laško, Moravske in Rimske toplice, Terme Čatež, Banovci, Dobrna itd. Poleg naštetih pa lahko najdete še številne manjše terme, kjer se boste prav tako lahko razvajali in uživali.

Poleg aktivnih počitnic in obiska term se lahko pri nas odločite tudi za krajše izlete ter oglede številnih zanimivosti, ki jih Slovenija ponuja. Čeprav smo majhna država, nam atrakcij tudi v zimskem času zagotovo ne primanjkuje.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano