back to top
DomovTermeNa podaljšan vikend v terme

Na podaljšan vikend v terme

Slovenci dokaj pogosto zahajamo v terme.  Kako tudi ne, ko pa imamo v Sloveniji  več kot petnajst različnih term in zdravilišč.

Posejana so širom po Sloveniji, zato imamo z obiskom term tudi dobro možnost, da malo bolje spoznamo svojo državo in njena mesta in kraje. Tako se lahko na podaljšan vikend odpravite na severovzhod Slovenije, kjer vas pričakujejo Terme Lendava, Zdravilišče Moravske Toplice in Zdravilišče Radenci. Poleg namakanja v termalnih vrelcih in uživanja v savnah, fitnesu in masažah, vam ti kraji ponujajo ogromno možnosti za pohajkovanje naokoli in odkrivanje nepoznanih kotičkov Slovenije.

Na jugovzhodnem robu Pohorja vas pričakujejo Terme Zreče, kjer lahko na  nadmorski višini 395 metrov uživate v sprehodih in aktivnostih v neokrnjeni naravi.  Če si želite malo drugačnosti,  se lahko odpravite v Terme Čatež, kjer vam poleg običajne namestitve v hotelu, avtokampu in apartmajih ponujajo tudi bivanje v Indijanski vasi, kjer boste bivali v pravih indijanskih šotorih, se vozili s kanuji in plesali indijanske plese. Če si želite biti gusarji, se lahko namestite v Gusarskem zalivu, kjer boste spali v plavajočih hišicah. Še posebej so te namestitve zanimive za družine, ki se rade podajo novim izzivom naproti.

Če vas mika nekaj časa preživeti v dvoje, lahko svojo boljšo polovico povabite v Terme Topolšica, kjer vam ponujajo poseben tridnevni  paket Imava se rada, ki vključuje polpenzion  za dve osebi v hotelu Vesna z različnimi razvajanji za vas in vašo ljubljeno osebo. Če si po napornem tednu zaželite malo sprostitve so terme zagotovo dobra izbira. Spočili se boste v termalnih vrelcih, v savni se boste znebili strupov in okrepili imunski sistem, masaža bo dobro dela vašemu telesu, povrh vsega pa boste lahko uživali v lokalni kulinariki in novem okolju.

Domov se boste zagotovo vrnili polni nove energije in moči za začetek novega tedna.

P. Z.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano