back to top
DomovIzletiIzlet v Minimundus

Izlet v Minimundus

Park Minimundus je zanimiva turistična atrakcija in odlična izbira, če želite v enem dnevu videti ves svet. Nahaja se v Celovcu, obsega pa približno 150 miniaturnih maket svetovno znanih objektov. Makete so v razmerju 1:25. Park je običajno odprt med marcem in oktobrom, v času zime pa večino maket prestavijo drugam. Poleg parka je v isti sapi vredno obiskati tudi Celovec – mesto, ki ima bogato zgodovino ter obilo možnosti za nakupovanje, sprostitev in rekreacijo. V Celovcu si tako lahko ogledamo Minimundus, zraven pa še mestno jedro, mnoge gradove, cerkve, se povzpnemo v bližnje gore ali pa se sprehodimo do bližnjega Vrbskega jezera.

Mali svet ob Vrbskem jezeru

Minimundus ali po naše mali svet je edina možnost, da v enem dnevu prepotujete ves svet in si ogledate svetovne znamenitosti. Park Minimundus tako v samo enem dnevu ponuja doživetje potovanja okoli sveta. Ob obisku parka tako obiskovalci vidijo okoli 150 modelov iz 50 držav in vseh petih celin. Vse to se razprostira na 26.000 kvadratnih metrih. Prav tako lahko obiskovalci občudujejo 15.000 cvetlic, 40 različnih palm ter kaktej in 30 bonsajev. Vsako polno uro iz parka »v vesolje poleti« tudi vesoljsko plovilo Space Shuttle.  Minimundus je skratka odlična priložnost za vse tiste, ki bi radi postali svetovni popotniki.

V parku je tudi velika restavracija, kjer se lahko spočijete, okrepčate in pripravite na nadaljnje raziskovanje sveta. Minimundus je že več kakor 50 let ena izmed najbolj priljubljenih izletniških točk v južnem delu Avstrije. Za ogled celotnega parka boste potrebovali okoli 2 uri. Med miniaturnimi modeli boste lahko občudovali modele znanih zgradb, ladij in vlakov z vsega sveta. Modeli so opremljeni z opisi v več jezikih, tudi v slovenskem. Pri vhodu v park dobite brezplačen načrt Minimundusa, da se med vsemi modeli lažje znajdete.

Vodeni ogledi po Minimundusu

Park si je mogoče ogledati tudi v vodeni skupini. Vodeni ogled traja okoli ene ure. Na ogledu boste spoznali številne zanimivosti iz zgodovine in nastanka tega sveta v malem. V ogled je vključen tudi ogled delavnice, kjer nastaja večina modelov, ki si jih nato obiskovalci lahko ogledajo na prostem. Na ta način se obiskovalci spoznajo tudi z vsakdanjim delom modelarja. Za voden ogled se je potrebno najaviti – približno teden pred prihodom skupine. Možni so ogledi v nemškem, slovenskem, italijanskem, hrvaškem in angleškem jeziku. Park je tudi psom prijazen park, zato lahko obiskovalci na enodnevni izlet v Minimundus s sabo vzamejo tudi svoje štirinožne prijatelje.

Kako do Minimundusa?

Do parka Minimundus vas vodijo odlične prometne povezave. Parka tako zares ni težko najti. Najprej na avtocesti Klagenfurt-West zavijete proti središču Celovca (Klagenfurt-Stadt). Nato pa na tem odseku izberete naslednji izvoz – Klagenfurt-See. Od tod do vhoda v sam park vas loči samo še nekaj 100 metrov. Za osebna vozila in avtobuse je pred parkom na voljo dovolj brezplačnih parkirnih mest.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano