back to top
DomovPotovanjaMauritius – idealen kraj za sanjske počitnice

Mauritius – idealen kraj za sanjske počitnice

Vsi ljubitelji peščenih plaž, turkiznega morja ter tropskih krajev lahko pridejo na svoj račun z obiskom Mauritiusa, saj ta otoška država ob obali Afrike ponuja vse, kar si lahko zamislimo za izpolnitev sanjskih počitnic.

Rajske peščene plaže, obdane s čudovitim morjem, ponujajo svojim obiskovalcem tudi enega največjih koralnih grebenov na svetu in čudovit podvodni svet, nad katerim bodo zagotovo navdušeni vsi ljubitelji potapljanja in snorklinga. Omembe vredne so predvsem plaže, ki se raztezajo med Grand Baie in Mahebourgom. Prelepe plaže pa so samo ena od številnih zanimivosti, ki jih najdete na tem otoku. Poleg teh dobite na Mauritiusu še veliko drugih turističnih znamenitosti, kot je npr. botanični vrt Pamplemousses, ki je oddaljen le nekaj kilometrov od glavnega mesta Port Lousia. V tem vrtu si boste lahko ogledali več kot 500 različnih eksotičnih rastlin. A botanični vrt ni edina znamenitost, ki jo je vredno obiskati na Mauritiusu, omenimo naj tudi obisk ugaslega vulkanskega kraterja Trou aux Cerfs ter narodnega parka Black River Gorges in še mnogo več. Tudi slapovi so ena naravnih čudes, ki se jih splača ogledati, med katerimi lahko izpostavimo slapove Chamarel, Rochester in Tamarin. Naravne lepote, ki jih otok ponuja so številne, zato je zagotovo priporočljivo, da se pred potovanjem pozanimate o vseh zanimivostih, ki jih lahko tam dobite.

Tudi športniki bodo dobili svoje

Tudi aktivnejši obiskovalci Mauritiusa ne bodo razočarani, saj lahko na otoku najdete številne športne aktivnosti. Številna igrišča za golf so le ena izmed opcij, ki jih boste tam našli, saj otok postaja tudi vse bolj priljubljena destinacija surfarjev. Ljubitelji pohodništva pa bodo zagotovo zelo navdušeni, saj jim številne gore, ki obdajajo mesta omogočajo tako kratke kot daljše pohode v čudoviti naravi.

Hoteli in nastanitve

Na celotnem otoku lahko najdete številne hotele in druge nastanitve različnih cenovnih razredov. Poleg luksuznih hotelov, ki si jih lahko privoščijo zgolj nekateri, boste na otoku našli tudi bolj ekonomične nastanitve, ki vas vseeno ne bodo razočarale. Značilnost na otoku je tudi raznolikost v kulinarični ponudbi, saj tam dobite vse vrste domačih oz. lokalnih in tujih restavracij, in sicer od kitajskih, indijskih, italijanskih ter drugih restavracij do različnih »fast foodov« oz ponudnikov hitre prehrane.

Kdaj potovati?

Ker vlada na otoku tropsko podnebje, je zelo priporočljivo, da otok obiščete v določenih sezonah, da se izognete morebitnim deževnim obdobjem, ki vam lahko pokvarijo potovanje. Idealen čas za potovanje je od maja do novembra, saj takrat vlada suho vreme z idealnimi temperaturami. Med decembrom in aprilom je deževno obdobje, zato lahko v tem času naletite na ne prav ugodne vremenske razmere. Še ena značilnost podnebja na otoku je, da lahko v večernih urah temperature zelo padejo, zato je priporočljivo imeti s seboj tudi toplejša oblačila.

SORODNE VSEBINE

Najbolj brano