back to top
DomovPotovanjaRaj na zemlji - Maldivi

Raj na zemlji – Maldivi

Maldivi gotovo veljajo za pravcati raj na zemlji. Raziskovalec Marco Polo jih je poimenoval za bisere Indijskega oceana, za mnoge, ki se jih odločijo obiskati, pa so najlepši kraj na našem planetu. Maldive sestavlja okoli 1.190 atolov, ki tvorijo maldivsko otočje, katero obliva turkizno moder Indijski ocean. Vsekakor je pot po Maldivih takšna, da si jo boste gotovo zapomnili za vse vaše življenje.

Večina turističnega življenja se na Maldivih odbija na treh glavnih atolih, ki ležijo najbližje glavnemu mestu Maldivov – mestu Male. Na teh atolih leži večina urejenih turističnih kompleksov in resortov. Ti atoli so Severni Male atol, Južni Male atol in Ari atol. Maldivi v večini ljudi prebudijo podobe neskončnih rajskih belih peščenih plaž, kjer se sence kokosovih palm dotikajo lenobnih valov, ki se igrajo s kopnim. Podobo zaključi turkizno modro morje, ki sega v neskončnost. Ta rajska podoba se ob obisku tudi povsem uresniči. V čudovitem ambientu boste tako lahko uživali v pogledu na prelepo morje in na krasne koralne grebene. Vendarle pa Maldivi ne ponujajo le lenarjenja pod kokosovimi palmami in občudovanja turkizne barve morja. Ena izmed priljubljenih dejavnosti na Maldivih je gotovo potapljanje in snorkljanje, za kar so čudoviti koralni grebeni nadvse primerni. Pod površjem kristalno čiste vode je namreč moč opazovati in raziskovati bogat podvodni svet, poln najrazličnejših barvnih koral, rib in raznih zanimivih oblik.

Maldivi mnoge prepričajo tudi zato, ker so kot turistična destinacija primerni tako za družine z otroki, kakor tudi za pare ali skupine prijateljev. Vsekakor so odlična odločitev za vse tiste popotnike, ki na svoji poti želijo najti mir, sprostitev in občutek svobode. Vsekakor je najbolj vabljiva lastnost Maldivov njihova prelepa narava, ki je večina časa tako krasna, da se zdi, kakor da ni resnična. Za obisk Maldivov pa se pogosto odločajo tudi mladoporočenci, saj gre za zares izjemno romantično otočje, ki je kot nalašč za izkazovanje ljubezni in posvečanje drug drugemu.

Poleg tega so Maldivi poznani po dobri kulinariki. Na otočju je tako moč okusiti mnoge tradicionalne dobrote in vsakršne gurmanske mojstrovine, poleg tega pa so Maldivi bogati tudi z zelo okusnim in svežim tropskim sadjem. Zagotovo je ob obisku Maldivov vredno poskusiti tudi njihovo tradicionalno pijačo dhiyaa hakur, ki je na otočju splošno razširjena. Velika posebnost Maldivov so tudi prijazni otočani, ki so izredno gostoljubni in komunikativni – večina prebivalcev govori tudi angleško, zato se za sporazumevanje med vašim bivanjem na Maldivih ni za bati.

Za vse tiste, ki si na poti želite nekaj več kakor »zgolj« rajske plaže in dobre hrane, je gotovo vredno obiskati glavno mesto Male, kjer se nahaja muzej zgodovine otočja Maldivov, ki se osredotoča na Maldive iz kolonialnih časov. Maldivi kažejo tudi pretok različnih vplivov in kultur – španske, kitajske, arabske in še katere. Male ponuja še oglede mošeje, predsednikove palače in zanimivo tržnico.
Maldivi veljajo za enega izmed najlepših krajev za raziskovanje podvodnega sveta – zato se mnogo ljubiteljev potapljanja in snorkljanja odloča za obisk tega otočja. Za tiste, ki se doslej še niste preizkusili v potapljanju, pa je na Maldivih mogoče narediti tudi mednarodno veljaven potapljaški tečaj in si pridobiti osnovno znanje, potrebno za varno in odgovorno potapljanje. Poleg potapljanja se je mogoče odločiti tudi za deskanje oziroma surfanje. Maldivi so odlični tako za začetnike, ki se želijo deskanja šele naučiti, prav tako pa nudi tudi dovolj visoke valove, ki bodo dovolj velik izziv tudi za bolj izkušene deskarje.

Na obisku Maldivov vam skratka gotovo ne bo dolgčas, vendarle pa si privoščite tudi lenobno poležavanje na peščenih plažah in razvajanje v čudoviti naravi.

Prejšnji članek
Naslednji članek
SORODNE VSEBINE

Najbolj brano